Dekorationer med burkar: 5 fantastiska och enkla förslag

av Hilda Maria Morgan

08 Mars 2023

Dekorationer med burkar: 5 fantastiska och enkla förslag
Advertisement

När vi letar efter ett enkelt och billigt sätt att pynta vårt hem, eventuellt med gör-det-själv, är glasburkar den perfekta lösningen: de finns alltid tillgängliga hemma och vi har ofta så många och av de mest olika former och storlekar att vi inte vet inte vad jag ska göra med dem; dessutom är de extremt lätta att dekorera på massor av olika sätt.

Att dekorera glasburkar är också ett bra sätt att underhålla barn med ett roligt och mycket enkelt pyssel, och de kan bli originella, personliga och kreativa presenter till vänner och släktingar. I den här artikeln erbjuder vi dig några enkla dekorationsprojekt för att skapa ljushållare, fotoramar, pennhållare eller enkla dekorativa element.

via Creativo/Facebook

Advertisement

1. Pennhållare

1. Pennhållare

Creativo/Facebook

För att göra kreativa och personliga pennhållare, ta några glasburkar och applicera en remsa papperstejp på dess centrala del. Sprid sedan ut vinyllim på den nedre delen av burken och applicera lite färgat glitter.

Låt det torka, ta bort papperstejpen och din pennhållare är redo att fyllas med pennor. Du kan också göra vaser dekorerade med bilder och färgade band med samma teknik, det finns ingen gräns för fantasin.

Advertisement

2. Ljuslykta

2. Ljuslykta

Creativo/Facebook

Att skapa en romantisk ljuslykta för era parkvällar är superenkelt med denna metod.

Ta en glasburk och applicera vinyllim över hela ytan. Strö den helt med fint salt och låt torka. Slutligen, applicera ett färgat band och knyt det med en rosett längst upp på burken, i överensstämmelse med ränderna där locket skulle ha skruvats på.

Allt du behöver göra är att sätta in ett klassiskt värmeljus eller ett LED-värmeljus i burken så kan er romantiska kväll börja.

3. Fotoram

3. Fotoram

Creativo/Facebook

Slutligen erbjuder vi dig det fantastiska projektet med en fotoram som fungera som en behållare, en blomstervas, en pennhållare, en slevhållare eller en ljuslykta. Användningsområdena för detta projekt är flertaliga och dess realisering är extremt enkelt.

Gör ett fönster av den storlek och form du föredrar med självhäftande papper och applicera det på glasburken. Måla hela burkens yta med akrylfärg i din favoritfärg. När färgen är torr ta bort det självhäftande papperet och ta ett fotografi och klipp ut det till papprets storlek.

Applicera vinyllim på framsidan av fotografiet och placera det på burken genom att applicera det på insidan vid fönstret.

Låt det torka och din fotoramsburk är klar.

Vilket är ditt favoritprojekt? Se videon nedan för andra intressanta förslag!

Advertisement