DIY-inredningsidéer för badrummet: 10 sensationella idéer att inspireras av

av Hilda Maria Morgan

02 Mars 2023

DIY-inredningsidéer för badrummet: 10 sensationella idéer att inspireras av
Advertisement

Även badrummet, precis som alla andra delar av huset, kan enkelt inredas på ett okonventionellt, originellt och billigt sätt, samtidigt som en viss funktionalitet bibehålls.

Med gör det själv och kreativ återvinning kan vad som helst vara utgångspunkten för att bli något helt annat. Närmare bestämt kan vad som helst förvandlas till ett funktionellt inredningselement, som dessutom kan göra att vi kan spara pengar, för att skapa ett originellt och stilrent badrum som har något utöver det vanliga.

Tror du inte på oss? Ta en titt på förslagen i bildgalleriet nedan så kommer du nog att övertygas.

Advertisement

Utan att behöva arbeta särskilt mycket kan en gren eller en bit av stammen på ett träd bli en spektakulär toalettpappershållare i ett rustikt och okonventionellt badrum.

Advertisement

En gammal symaskin, omgjord till underdelen av ett handfat, skulle vara otroligt originell och skulle ge rummet en raffinerad känsla av vintage.

Även en cykel kan förvandlas till undersidan av ett helt klart okonventionellt men mycket effektfullt handfat.

Och vad sägs om en kanna som satts fast i väggen istället för en kran? Det är en bisarr idé men ändå väldigt godtagbar ur funktionssynpunkt och är definitivt estetiskt tilltalande.

Ett annat otroligt exempel på en "kreativ" toalettpappershållare kan vara av en flätad korg där du kan använda insidan för extra toalettpappersrullar och handtaget för rullen som används för tillfället.

Advertisement

Trälådor upphängda på väggen som handdukshållare eller för andra saker har blivit ett måste till gör det själv-badrumsinredningar. De representerar hur som helst alltid en utmärkt lösning ur både en estetisk och praktisk synvinkel.

En del av en lastpall kan med mycket lite arbete bli en utmärkt spegel och göra ett stort intryck på gästerna.

Advertisement

Och bland gör det själv-idéerna till ett badrum kan en stege omgjord till en hyllenhet inte saknas, vilken representerar en avsevärd besparing av det tillgängliga utrymmet.

Hade du någonsin föreställt dig att glasburkar, till exempel godis- eller chokladburkar, skulle kunna användas som praktiska behållare i badrummet? Med hjälp av dessa kommer tvål, tops och bomullstussar att få bekväma och riktigt eleganta behållare.

Advertisement

Och slutligen, säckar och korgar av jute eller halm som hängs upp på väggen kan bli till otroligt bekväma och eleganta behållare för vad du än skulle vilja.

Vilka av dessa idéer intresserar dig mest?

Advertisement