IKEA Hack: hur man förvandlar en tavelram till väggkonst

av Hilda Maria Morgan

01 Mars 2023

IKEA Hack: hur man förvandlar en tavelram till väggkonst
Advertisement

Att förvandla ett enkelt och grundläggande föremål, till synes obetydligt, till riktig väggkonst är möjligt. Det kan göras ganska enkelt och med lika grundläggande element, som är billiga och lätta att hitta.

Så är det, för konst- och inredningsentusiaster kan det vara en barnlek att ha unika och representativa föremål av en viss stil hemma. Med lite kreativitet kan allt förvandlas till något annat som har ett mervärde.

Det vi föreslår nedan gäller i synnerhet användningen av en IKEA-ram för att skapa en förtrollande och mycket speciell tavla.

via @ikeahack/Instagram

@ikeahack/Instagram

@ikeahack/Instagram

Projektet kan enkelt hämtas från en video som publicerats av Instagram-kontot @ikeahack, som samlar projekt som delas av detta community för att skapa massor av intressanta saker med IKEA-produkter. I det här fallet kan en banal ram förvandlas till en tavla som stolt kan visas upp. Proceduren är ganska enkel och för dess genomförande behöver du:

  • En IKEA-ram Ribba
  • En IKEA-gardin Hilja
  • PVA lim
  • Knappnålar för anslagstavlor

Stegen är tydliga och lätta att sammanfatta enligt följande:

  • Öppna ramen genom att separera dess delar. Vad du behöver i början är baksidan av strukturen som i det här fallet kommer att fungera som en målarduk.
  • Det är på den övre delen av dess yta som du kan börja sprida ut limmet med hjälp av en pensel.

Advertisement
@ikeahack/Instagram

@ikeahack/Instagram

  • Fördela limmet väl, ta gardinen och placera det på ytan, få det att limmas fast bara på vissa punkter och lämna gardinen upphöjd på andra. Det kommer att bildas veck och vågor som får ett tredimensionellt utseende.
  • Fäst gardinen baktill med knappnålarna, så att tyget håller sig stadigt och sträckt om ytans sidor och hörn.
  • Vid det här laget kan du enkelt sätta tillbaka ramen utan glaset för att göra den tredimensionella effekten mer uppenbar och din tavla är redo att hängas upp.

Titta på proceduren, för att bättre förstå alla steg, i videon som vi delar här nedan. Blev du inte direkt sugen på att replikera detta och skapa ditt eget konstverk?

Advertisement