Gör det själv-korgar med återanvända behållare: 3 fantastiska skapelser att kopiera

av Hilda Maria Morgan

28 Februari 2023

Gör det själv-korgar med återanvända behållare: 3 fantastiska skapelser att kopiera
Advertisement

Varje dag slänger vi en massa föremål som vi utan större ansträngning skulle kunna återanvända. Speciellt plastbehållare är bland de saker som oftast förvandlas till avfall.

Vi använder och slänger enorma mängder av dem, utan att inse att vi med lite fingerfärdighet och en nypa fantasi skulle kunna förvandla dem till andra mycket användbara och till och med mycket vackra föremål.

Det är till exempel väldigt enkelt att göra om dem till fina förvaringskorgar eller blomhållare perfekta för hela huset eller till och med till mycket originella presenter. Vi visar dig några underbara idéer nedan.

via Creativo/Facebook

Advertisement
Creativo/Facebook

Creativo/Facebook

För en vacker korg med lock kan du använda en plastbehållare med lock, som de som innehåller bredbara ostar så att säga. Sprid lite flytande lim på den yttre ytan med en liten pensel eller en träpinne och klä in behållaren med jute. Ta sedan en rektangel av tyg med ett mönster som du tycker om, av rätt längd för att täcka burkens omkrets och med rätt höjd för att täcka insidan. Placera lite varmt lim på den övre kanten av behållaren och fäst den nedre kanten av din tygrektangel där. Med det som blir kvar av tyget vik det för att täcka insidan av korgen. Täck även locket med jute och applicera band och andra detaljer på både behållaren och locket, efter din smak och din fantasi. Med lite arbete får du en fantastisk förvaringskorg, att användas till exempel till nålar, tråd, garnnystan och liknande.

Advertisement
Creativo/Facebook

Creativo/Facebook

För en korg som är användbar för förvaring av badrumstillbehör kan du använda samma typ av plastbehållare som användes i föregående projekt. Den här gången täcker du den yttre ytan med pinnarna som erhålls genom att dela klädnypor i trä på mitten. Använd limpistol för att limma ihop dem. När du har täckt utsidan, gör samma jobb som förklarats ovan med det dekorerade tyg. Bind ett snöre runt korgen och knyt en rosett. Den senare kommer att tjäna till att dekorera men också för att hålla de tidigare fästa träbitarna ännu bättre på plats. Din träkorg för badrummet kommer att vara perfekt att använda på mycket kort tid.

Creativo/Facebook

Creativo/Facebook

Slutligen, för att skapa en magnifik blomkorg för att skapa spektakulära sammansättningar, använd en kvadratisk eller rektangulär plastbehållare. De som används till frukt fungerar bra till exempel. Applicera, igen med varmt lim, träpinnar genom att placera dem sida vid sida tills hela den yttre sidan är täckt. Lägg till rep och andra detaljer för att dekorera och avsluta kanterna. Din mycket vackra korg är redo att vara en centralfigur i alla blomkompositioner du vill göra.

I video nedan kan du följa och lära dig i detalj alla steg som beskrivits.

Advertisement