Från burkar till användbara och färgglada tillbehör: 13 superkreativa återvinningsidéer

Hilda Maria Morgan

21 Februari 2023

Från burkar till användbara och färgglada tillbehör: 13 superkreativa återvinningsidéer
Advertisement

Att återvinna med kreativitet innebär att hitta den rätta och roliga idén att ge liv åt ett föremål som anses vara oanvändbart, föråldrat, som har tappat sin dragningskraft, och istället förvandla det till något du kan tycka om igen och som kan användas med tillfredsställelse under lång tid framöver. Genom att utgå från detta perspektiv kan vi återvinna material som vi trodde var avsett för soporna, kanske genom att rensa lådor och dammiga hörn av huset som vi plötsligt återupptäcker fulla av skatter. Eller skatter i potential, de som blir skatter i händerna på dem som har rätt idé och vilja att sätta sina fingerfärdigheter på prov.

Bland de föremål som ofta förbises och slängs, som dock kan bli verkligt unika och användbara eller dekorativa tillbehör, har vi helt klart plåtburkar och olika burkar, köpta som mat- eller färgbehållare och idealiska för att bli föremål för ditt nästa kreativa återvinningsprojekt. Kolla in idéerna nedan.

Advertisement

Etsy

En skrivbordslampa med en bedårande retrostil: det blir tygerna eller tryckta papper som klär dem med en ständigt föränderlig smak. Också väldigt söta att använda som lampa i någon bokhylla eller på en hylla.

Vägglampor, som projicerar ljus vertikalt: låt fantasin flöda med favoritfärgerna!

Advertisement

Om burkarna redan var dekorerade med något vintagetryck är det trevligt att lämna dem som de var, och göra lampor av dem.

En annan idé för en skrivbordslampa som efterliknar många fler moderna designmodeller.

En ljuskrona av burkar: en kreativ idé med en rustik smak, värd att prova.

Advertisement

Vill du ha en behållare med handtag, som påminner om en kopp, att använda som förvaringsbehållare kan du använda något gammalt bestick för att få ett skräddarsytt handtag.

Handmålning (även i form av tuschpennor, om du vill): du kan måla vad du vill på metallen på burkarna och sedan använda dem som föremålshållare, blomkrukor och mycket mer.

Advertisement

Älskar du att göra DIY-ljus? Förbered dem i handdekorerade burkar!

Och om du dekorativt målar och borrar hål i dessa plåtburkar istället, blir de förtjusande DIY-lyktor.

Advertisement

Många burkar fästa på ett träställ med ett bekvämt handtag här är ett sätt att bära runt bestick och redskap när du har picknick eller äter utomhus.

Och samma idé fungerar för en arbets- eller trädgårdsredskapshållare.

Lite vit färg, svarta tischpennor, så kan du skapa oemotståndliga krukor för suckulenta växter med mera.

 

Och vad sägs om att göra konstnärliga skulpturer med plåtburkar?

Redo för kreativ återvinning?

Advertisement