Inget mer trassel mellan jeans och byxor: det finns ett enkelt sätt att organisera dem på med galgar

av Hilda Maria Morgan

18 Februari 2023

Inget mer trassel mellan jeans och byxor: det finns ett enkelt sätt att organisera dem på med galgar
Advertisement

Att ha mycket kläder att välja mellan är alltid en stor bekvämlighet, en stor liten lyx som säkerställer att vi alltid har rätt outfit för varje tillfälle. Men det innebär också att man måste hitta plats för massor av kläder hemma, och möblerna som vi har är inte alltid så många eller så stora som vi skulle vilja. Även när det kommer till allroundprylar som ett par jeans, eller andra byxor av liknande form som vi ofta använder året runt är det praktiskt att veta var de ska förvaras så att de alltid får plats, men också är lätta att fiska fram när de behövs.

Det är sant att för att öka utrymmet i garderoberna och lådorna kan vi ta till olika knep för att vika dem supereffektivt, kanske göra rullar och liknande, men det är mer lämpliga sätt för en resväska, eller för säsongsbyten när allt vakuumförpackas men det är sedan inte så bekvämt när det varje gång tvingar oss att packa upp paketet eller rullen, och kanske till och med behöva stryka dem för att eliminera veck.

via https://www.instagram.com/reel...

Advertisement
Tutorial via Jimmy & Laura Astuces/Instagram

Tutorial via Jimmy & Laura Astuces/Instagram

Så hur kan vi göra för att alltid ha alla byxor välordnade, på rad, utan att behöva rota och dra ut tre eller fyra åt gången när vi bara vill ha ett par som fastnat i mitten? Du kan tillgripa en metod där du bara behöver en galge eller klädhängare. Observera, du kommer att behöva trekantiga galgar, alltså de som också har en horisontell stången i botten, för att stödja byxorna. Även om du kommer att använda dem på ett annat sätt än det vanliga.

Även det franska paret Jimmy & Laura visar detta, två unga vuxna som delar med sig av många små användbara hemkunskapstips på Instagram.

Det är en blixtsnabb manöver som egentligen bara tar några sekunder.

1.       Vik byxorna på mitten på längden, precis som du brukar göra, reducera dem till bara ett ben.

2.       Lägg dem platt på en säng eller hylla och stoppa in de nedre flikarna (tillsammans) i utrymmet inuti galgen, håll kroken mot dig.

3.       För upp galgen till en tredjedel av byxbenet.

4.       Vik tillbaka byxorna över sig själva från botten.

5.       Trä galgkroken genom båda bältesöglorna som är exponerade på sidan.

Nu är byxorna redo att hängas upp, de tar lite plats och det bildas inga irriterande veck. Du kan enkelt förstå hur man efterliknar denna manöver genom att titta på videon av paret här nedan.

Advertisement
Advertisement