Garn och kreativ återvinning: 11 otroliga idéer för att förvandla gamla tröjor

av Hilda Maria Morgan

15 Februari 2023

Garn och kreativ återvinning: 11 otroliga idéer för att förvandla gamla tröjor
Advertisement

Det är välkänt att miljontals saker kan göras med garn, särskilt bland stickentusiaster. Genom att sticka blir idéerna som ska genomföras till liv utan svårighet. Men det finns ett annat, lika giltigt sätt att skapa tillbehör till en själv och till hemmet, med garn. Vi tänker på kreativ återanvändning av gamla tröjor som inte längre används.

Hur många gånger har det inte hänt att vi motvilligt behövt slänga väldigt färgglada och varma plagg, bara för att de har krympt, deformerats, tovats eller för att vi har gått upp i vikt och inte längre får på oss dem? Tja, den självklara lösningen på det är att återanvända dem och förvandla dem till något annat.

För de som är bekanta med nål och tråd är det säkert enklare, men alla andra kan också bestämma sig för att kreativt återvinna dem med lite hjälp. Här kommer på detta argument en serie underbara idéer att efterlikna.

Advertisement

Stickade väskor är ett måste som aldrig går ur mode. Förutom att kunna göra dem med stickning går det att skapa vackra genom att återanvända gamla tröjor som man kanske kan lägga till detaljer i läder eller annat material på, precis som på bilden ovan.

Advertisement

Att klä in blomkrukor med färgglatt garn gjort av gamla tröjor är en annan idé för att pynta huset på ett riktigt originellt sätt.

För okonventionell men mycket effektfull presentförpackning, prova att ge bort värdefulla flaskor inslagna i noggrant utvalda färgglada yllefodral. Du kommer verkligen att göra ett stort intryck.

En gammal tröja kan också bli ett magnifikt kuddfodral eller det mycket speciella fodralet till en bekväm varmvattenflaska.

Och varför inte klä in en elegant sittpuff i vardagsrummet med återanvänd ull?

Advertisement

Vill du däremot ha sittpuffar i en stil som är lite mer street och färgglad kan du skapa dem själv med allt färgglatt garn du kan få fram av gamla kläder. Allt du behöver göra är att göra en sorts säck full av vadd eller likande, för att skapa stora sfäriska kuddar, bekväma och scenografiska som inget annat.

Styva ullklädda armband kan bli en oumbärlig accessoar att kombinera med de mest varierande outfitsen.

Advertisement

Benvärmare och armvärmare och färgglada vantar av alla de slag kan göras genom att återanvända ärmarna på dina favorittröjor.

Och vad sägs om en fruktskål i färgglad ull? Effekten är otroligt vacker. Och det är en mycket mångsidig idé som kan lämpa sig för att bli en behållare för många andra saker.

Advertisement

Dessa vackra portmonnäer är ännu en demonstration av att man med färgglatt gran verkligen kan göra vad som helst och med utmärkta resultat.

Till sist kommer här några söta garnpumpor att dekorera huset med på Halloween eller under hösten. Såklart, med hjälp av denna idé, kan du bestämma dig för att byta ämne för att dekorera hemmet med vad än din kreativitet vill.

Vilka av dessa underverk fick dig att vilja sätta igång med ett projekt?

Advertisement