Välkomstskyltar och plaketter till husets ingång: 10 fantastiska idéer för mycket originella skapelser

av Hilda Maria Morgan

30 Januari 2023

Välkomstskyltar och plaketter till husets ingång: 10 fantastiska idéer för mycket originella skapelser
Advertisement

Utsmyckningen av husets ingång förbises ofta eftersom det är den vanliga uppfattningen att det är interiören som definierar dess personlighet och stil. Detta är en helt felaktig tro. Ytterdörren till ett hem ska vara lika välskött och utsmyckad som interiören, om inte mer.

Det är som ett visitkort och det är vad folk lägger märke till när de kommer och välkomnas innan de går in i hemmet. Och av dessa skäl är det mycket viktigt att det finns dekorativa element som välkomnar gästen och häpnar honom eller henne. Vanligtvis är det välkomstskyltar och plaketter som lämpar sig för utomhusmiljöer som verandor, trädgårdar eller verandor, men även för trapphus, om du bor i en lägenhet.

Idéerna som kan skapas och teknikerna som ska användas i denna mening är verkligen många. Vi visar dig några nedan för att ge dig lite bra inspiration.

En vertikal välkomstskylt i trä, med en inbyggd växt, är vad som behövs för ett hus på landet med en vagt rustik men elegant stil. Skriften kan målas med vilken färg och vilket typsnitt som helst, välj dem efter din personliga smak. Detsamma gäller innehållet.

Advertisement

För en ännu mer rustik men originell stil är en grov träplatta, med tredimensionella bokstäver fastlimmade och grönska tillagd, idealisk.

En skylt i shabby chic-stil kan göras med vitmålat och slitet trä, en inskription med bokstäver gjorda genom schabloner och romantiska rosetter som gör det hela sötare.

En skylt att hänga på dörren som simulerar en svart tavla, med orden "välkommen", är mycket lämplig för alla typer av entréer, oavsett om det är ett yttre eller inre utrymme till en lägenhet. I det första fallet är tillägget av en vas med blommor en originell och riktigt effektfull detalj.

En annan bra idé för skyltar att hänga på dörren kan vara etiketter som simulerar presentetiketter eller klädetiketter. Endast fantasin sätter gränser gällande valet av färgerna och texterna och den visuella effekten är otrolig.

Advertisement

Om du vill fokusera på typsnittets säregenhet är kursiv stil oftast den mest eleganta och samtidigt effektfullaste.

När däremot innehållsaspekten förutom stilen ska förbluffa är en kort men betydelsefull fras som beskriver vem som bor i lägenheten helt klart att föredra.

Advertisement

Återigen för att lägga till häpnad över innehållet kan du välja att skapa en skylt genom att sammanfoga flera som du kan skriva "husreglerna" på, på ett ironiskt och symboliskt sätt.

Och återigen, genom att sammanfoga flera skyltar kan husets egenskaper listas.

Advertisement

Slutligen, för att gå tillbaka till upphöjelsen av form och stil, kan en sista idé vara att associera en representativ bild med skriften, som solrosorna i fallet med bilden ovan.

Vilka av dessa idéer skulle du vilja efterlikna?

Advertisement