11 kreativa idéer för fantasifull återvinning av chipsrör

av Hilda Maria Morgan

22 Januari 2023

11 kreativa idéer för fantasifull återvinning av chipsrör
Advertisement

Några av de populäraste chipsen har sedan många år sålts i typiska cylinderförpackningar: tjocka och motståndskraftiga kartongrör, förstärkta i kanterna, som lyckas bevara - för det mesta - chipsen inuti. Det tar inte lång tid för oss att tömma dem och vi tänker inte två gånger innan vi slänger dem, när vi istället, ibland, skulle kunna behålla dessa förpackningar för att få ut något kreativt föremål av dem.

Deras typiska form, just den enkla cylindern, lämpar sig för att förvandlas till användbara eller till och med dekorativa tillbehör, som alla kan göras personliga med olika tekniker. Kolla in idéerna nedan.

De är idealiska för att transformeras till blomvaser, såklart till låtsasblommor eller torkade: för att dekorera dem kan du använda färger (och med metalliska färger kommer de att göra ett gott intryck) eller till och med klä in dem med papper med de mönster du föredrar.

Advertisement

Genom att kombinera papperet med den typ av blommor du vill placera i röret, kan originella dekorationer skapas som man aldrig skulle kunna tro var gjorda av en chipsförpackning.

En annan typ av beklädning är med material som limmas fast, som stenar eller till och med pärlor!

Dessa höga och långa behållare är vackra inte bara att placera blommor i utan också för att organisera olika föremål. Till exempel stickor!

Eller så kan de göras om till köksslevshållare, knivhållare och så vidare. De tar inte upp mycket hyllutrymme!

Advertisement

Med tanke på sin form lämpar de sig naturligtvis för att innehålla långa sorters pasta, som spagetti och liknande.

Du skulle kunna utrusta dem med krokar och "armar" för att göra DIY-smyckeshållare för att ha alla accessoarer nära till hands.

Advertisement

Vissa gör fina lampor av dem också, och denna vackert designade modell skulle vara fantastisk att försöka göra.

Har du någonsin tänkt på att en tub med potatischips skulle kunna fungera som en slags scen för origamipappersföremål? En verkligt unik och kreativ dekoration!

Advertisement

En hög cylinder är lätt att förvandla till en fyr: den skulle kunna fungera som en bordslampa, eller kanske till och med som en spargris.

Online kan du hitta tusen inspirationskällor för att använda formen på dessa rör som huvudstrukturen i slott av papp, kanske kombinerat med papprören från toalettpappret för de olika tornen!

Skulle du vilja prova på att kreativt återvinna ett potatischipsrör?

Advertisement