Glöm vardagsproblemen: 18 personer som har hittat kreativa lösningar

av Hilda Maria Morgan

23 Januari 2023

Glöm vardagsproblemen: 18 personer som har hittat kreativa lösningar
Advertisement

I vårt dagliga liv stöter vi ofta på små organisatoriska problem eller logistiska svårigheter som gör att vi slösar dyrbar tid. Och lika ofta händer det att vi undrar om det finns ett mer praktiskt eller snabbare sätt att utföra långa eller tråkiga dagliga uppgifter eller snabbt bli av med någon irriterande uppgift.

Ett kreativt förhållningssätt till den här typen av problem kan visa sig vara den vinnande allierade i dessa fall, och det kan hjälpa oss att hitta alternativa lösningar på dessa dagliga svårigheter, som dock tillåter oss att spara mycket tid men också mycket ansträngning. Som tur är, för oss som saknar kreativitet, finns möjligheten att dra nytta av andras lösningar genom webben: vi presenterar 18 fotografier av personer som med kreativt tänkande äntligen har lyckat göra sig av med små dagliga irritationsmoment.

1. Teskeden

1. Teskeden

ggfchl/Reddit

Är du på kontoret men har glömt teskeden till ditt hälsosamma yoghurtbaserade mellanmål? Inga problem: ta aluminiumfolien som fungerar som en lock och, istället för att rulla ihop det och slänga det i papperskorgen, vik den konstnärligt. Det blir en perfekt tesked!

Advertisement

2. Organiserade sladdar

2. Organiserade sladdar

Quietation/Reddit

Du känner till härvan av sladdar bakom skrivbordet på kontoret eller hemma? Du kan glömma den för alltid med dokumentklippen! Dessa föremål kan kreativt användas för detta ändamål på två olika sätt: att hålla sladdarna i lådorna snyggt ihoprullade så att de inte trasslar ihop sig, eller fästa vid skrivbordsytan för att stödja dem. Strålande, eller hur?

3. Enportioner

3. Enportioner

cynicaloptimist57/Reddit

Hur bekvämt är det inte att laga mat i förväg och frysa in den! För att slippa använda alla behållare i huset och för att garantera färdiga enstaka portioner, använd silikonformar för is!

4. Kvasthållare

4. Kvasthållare

Quietation/Reddit

För att hålla ditt kvastskåp prydligt och frigöra värdefull golvyta, gör en väggmonterad kvasthållare av poolgummislangar.

5. Korkskruv

5. Korkskruv

Quietation/Reddit

Ska du öppna en flaska med kork men hittar inte korkskruven? Prova med kniv och gaffel, de blir utmärkta substitut!

Advertisement

6. Fingerskydd

6. Fingerskydd

Quietation/Reddit

När du ska hamra i en spik i någon yta, undvik att krossa fingrarna med hjälp av en fintandad kam: den kommer att vara perfekt för att stödja spiken samtidigt som du skyddar dina fingrar!

7. Hälla över

7. Hälla över

Quietation/Reddit

När man ska hälla över något från en behållare med vid öppning är det alltid svårt, för att inte säga omöjligt, att förhindra en del av vätskan läcker ut längs den yttre kanten av originalbehållaren. För färg är ett utmärkt hjälpmedel att applicera två remsor av papperstejp på burkens öppning: de kommer att styra överföringen av färgen och undvika det irriterande droppandet.

Advertisement

8. Prydliga lådor

8. Prydliga lådor

LookDamnBusy/Reddit

Att ha garderoben i ordning och att alltid ha sina kläder nära till hands är viktigt för att undvika att slösa tid när man gör sig redo att gå ut på morgonen. Att optimera utrymmena är lika viktigt, speciellt om du har många kläder. Så varför inte anta ett knep som redan används för resväskor? Håll dina byxor eller t-shirts prydligt ihoprullade och ordnade sida vid sida: de blir lätta att hitta och du får ut mycket mer av utrymmet i dina lådor.

9. Is och socker eller salt för att ta bort fläckar

9. Is och socker eller salt för att ta bort fläckar

sabotnoh/Reddit

När du ska rengöra en flaska eller behållare med smal hals är det alltid svårt att nå botten och rengöra den, speciellt när fläckarna är särskilt synliga, som kafferester till exempel. För effektiv rengöring, lägg is i behållaren med socker eller salt. Skaka behållaren flera gånger åt alla håll och skölj: rengöringen blir perfekt.

Advertisement

10. Strykjärn, inte bara för att stryka

10. Strykjärn, inte bara för att stryka

GodofAeons/Reddit

När man är på affärs- eller fritidsresa händer det ibland att man köper färdigmat för att äta lugnt på sitt hotellrum, efter en skön dusch, för att slippa besväret att gå ut igen efter en lång och tröttsam dag. Men hur värmer man sin mat utan mikrovågsugn? Enkelt: ta ett strykjärn och kör det över din folielindade måltid. Det kommer att värmas upp på nolltid.

11. Kryddor färdiga att användas

11. Kryddor färdiga att användas

AwkwardChuckle/Reddit

Har du många kryddor och letar efter ett praktiskt sätt att förvara dem på? Prova att hänga upp dem med krokar innanför dörrarna till dina väggskåp: du sparar utrymme i skåpet och dina kryddor kommer alltid att finnas nära till hands.

Advertisement

12. Kartonghållare

12. Kartonghållare

snwbrdwndsrf/Reddit

Om du har kartonger att slänga och inte vet hur du ska förvara dem innan du tar dem till återvinningskärlet, prova med ett gammalt ställ för behållare av smutstvätt. Det blir perfekt för ändamålet.

13. Den återställande valnöten

13. Den återställande valnöten

Optimal-Mastodon9499/Reddit

För att ta bort repor från dina trämöbler prova att gnugga en valnöt på den repade ytan: den kommer bli så gott som ny.

Advertisement

14. Säkert lock

14. Säkert lock

franklyeddie/Reddit

Om du behöver stänga ett plåtlock på ett säkert sätt, men du inte har gasväv hemma, kan du ersätta den med ett munskydd; men se till att det är nytt!

15. Gör det själv-skoställ

15. Gör det själv-skoställ

Prasadvarma777/Reddit

Varför köpa ett skoställ när du enkelt kan göra ett med DIY, som blir personligt och måttbeställt av lastpallar?

Advertisement

16. DIY-is

16. DIY-is

Business-Stuff8711/Reddit

Om du omedelbart behöver is men inte har någon hemma, gör is med Orbeez-sfärer och en vakuumpåse.

17. Anti-översvämningssopskyffel

17. Anti-översvämningssopskyffel

AliceatLast2018/Reddit

Om du ska tina frysen eller rengöra tvättmaskinens filter undrar du förmodligen hur du ska undvika att få det att svämma över på golvet. Lösningen är enkel: sätt en sopskyffel under utgångshålet!

18. Nyckelring

18. Nyckelring

mainguy/Reddit

Om du är trött på att alltid leta efter dina husnycklar och slösa bort tid innan du går ut, prova att knyta dem till en magnet: du kommer alltid kunna låta dem sitta fast vid dörrhandtaget.

Och du, har du någonsin kreativt löst något problem i vardagen?

Advertisement