IKEA Hacks: skapa en fantastisk sovrumsavdelare

av Titti Carlberg

19 Januari 2023

IKEA Hacks: skapa en fantastisk sovrumsavdelare
Advertisement

Känner du till det där tomma utrymmet i ditt sovrum, mellan garderoben och väggen, som vi vanligtvis bara fyller med en stol där vi slänger våra kläder? Har du någonsin tänkt på att göra rummet lite mer graciöst genom att dekorera det på ett annorlunda sätt? Man kan till exempel skapa ett litet omklädningsrum med hjälp av en skärm, för att få en privat hörna att byta om i och för att inte ha kläderna slängda väl synliga.

På marknaden finns det skärmar för alla smaker, i olika storlekar och modeller, men det kan dock hända att de är ganska dyra. I verkligheten är det faktiskt ganska enkelt att skapa en skräddarsydd till en mycket låg kostnad, med utgångspunkt från enkla bokhyllor som man kan köpa på IKEA
Låt oss tillsammans ta reda på hur man gör.

via @shaynaalnwick/TikTok

Advertisement
@shaynaalnwick/TikTok

@shaynaalnwick/TikTok

TikToker @shaynaalnwick delar många intressanta DIY-heminredningsvideor på sin sida. I en av dessa visar hon hur man skapar en fantastisk skärm för sovrummet eller klädkammaren med hjälp av sidostolpar för hyllor från IKEA-serien IVAR. Det behövs inte mycket material till denna enkla möbel:

  • 3 IVAR sidostolpar
  • lack för trä
  • gångjärn för bokhyllor
  • Tyg av jute, linne eller bomull, fritt val, på cirka 30x150 cm
  • Bambupinnar på 30 cm

Låt oss se tillvägagångssättet.

Advertisement
@shaynaalnwick/TikTok

@shaynaalnwick/TikTok

Det krävs inte så många steg för att skapa denna skärm, och de är dessutom lätta: måla stolparna med en valfri färg; du kan till exempel anpassa den efter färgen på möblerna i ditt sovrum eller välja en neutral färg, vilket kan göra skärmen återanvändbar var som helst. När stolparna har torkat ska du sätta ihop dem med gångjärn och fixera sedan tyget med en häftpistol, efter att du strykit det noga. Du kan lägga till stöd för dina smycken eller bälten med hjälp av de 30 cm långa bambupinnarna, som sätts in direkt i hålen som redan finns på stolparna. Din skärm är nu klar att skydda dig och fungera som ett värdefullt stöd när du byter kläder.

Detta projekt, beroende på behovet och storleken på de valda stolparna kan även anpassas till andra ändamål, som till exempel delning av ett öppet utrymme eller en skärm i ditt badrum. Det enda hindret är din kreativitet.

Se videon för hela processen och lycka till!

Advertisement