Gör bedårande babyskor i form av mockasiner med virkning

av Hilda Maria Morgan

29 April 2022

Gör bedårande babyskor i form av mockasiner med virkning
Advertisement

Virkning låter dig skapa massor av projekt med dina egna händer, inklusive massor av babykläder. Ofta är de arbeten som är avsedda för barngarderoben, med sin lilla storlek, ljusa färger och enkla former, också idealiska för dem som är nya inom denna teknik eller vill vänja sig vid den.

Bland kläderna som används till nyfödda upp till barn som tar sina första steg finns mjuka skor, de som faktiskt kan göras med garn av ull eller bomull även genom att arbeta med virkning. En väldigt fin modell att testa sig fram med är mockasinerna som sedan kan skräddarsys med olika kombinationer av färger, rosetter och andra detaljer.

Advertisement
Tutorial via whistleandivy.com

Tutorial via whistleandivy.com

Det finns märken som har gjort mockasiner till sin parhäst i sko-världen, och när vi ser miniatyrversionerna för barn ser de alltid bedårande ut. Att återskapa dess funktioner med virkning är inte svårt. Dessa är gjorda med en kombination av basmaskor (liksom de andra på listan), som halva hålstygn och höga hålstygn. För att skapa den utstickande kanten, virka ett varv i resår, och dekorera sedan med ett kontrasterande garn för spetsen som löper runt skons hals och skapar rosetten framtill.

Advertisement
Tutorial via sirinscrochet.com

Tutorial via sirinscrochet.com

Mockasinerna i bara en färg är också väldigt snygga, man skulle kunna välja en nyans som påminner om lädret i de traditionella modellerna. Med ett tjockare garn eller en snyggt stickad kedja kan du lägga till en rosett som liknar de breda banden på vuxna mockasiner!

Tutorial e video tutorial via crochetblog.net

Tutorial e video tutorial via crochetblog.net

Istället för rosetter skulle man också kunna använda flikar: den övre delen kommer fortfarande ha formen med definierade konturer som är typiska för mockasinen, medan tillägget av tungan med knappen på sidan mer kommer att likna barnskor. En perfekt kombination av en vuxenmodell med designad för de minsta, och som alltid kan göras personlig genom att välja dina favoritfärgkombinationer.

Har du någonsin gjort virkade babyskor? Det är snabba och enkla arbeten som kan visa sig vara en utmärkt presentidé och som sedan kan bli ett värdefullt minne att behålla i framtiden!

Advertisement