Tält i vardagsrummet: använd lakan och filtar för att göra vilken familjekväll som helst magisk

Hilda Maria Morgan

17 Januari 2023

Tält i vardagsrummet: använd lakan och filtar för att göra vilken familjekväll som helst magisk
Advertisement

Det har med säkerhet hänt oss alla ha hänt alla, åtminstone en gång, att vi velat leka hemma eller i trädgården genom att bygga ett tält så gott det går med några gamla lakan eller filtar, trådar, pinnar, klädnypor och liknande. Det är ett superkreativt och roligt sätt att drömma om stora äventyr utan att lämna huset. En sådan önskan bleknar ofta när man växer upp, när man tappar vardagens magi. Men ingenting hindrar dig från att återhämta dig, kanske bara för en kväll med familjen och barnen eller till och med bara för att uppleva vardagsrummet som vi kan utan och innan på ett annat sätt än det vanliga, och se en film, lyssna på musik, läsa en bok... Kort sagt, gör vad du vill, ensam eller i sällskap, för att förvandla gamla utrymmen med liten ansträngning, bara för en stund.

Nedan hittar du användbar inspiration.

Advertisement

Det behöver inte nödvändigtvis vara något spartanskt, särskilt om de vuxna verkligen vill njuta av upplevelsen: det kommer därför att vara nödvändigt att hitta något som höjer lakanet så det fungerar som ett tak tillräckligt mycket, och sedan sträcka tyget tills det tar stopp på något sätt mot andra föremål placerade runt om. Kvastar, pinnar, ett mikrofonstativ! Gnugga geniknölarna för att hitta det första elementet och för sedan möblerna närmare och använd allt för att sätta fast tältet på sidorna.

Tältet kan höjas på ena sidan, med en konisk form, eller ha en kvadratisk form. Det finns tusentals idéer och exempel. Och om det inte finns en pinne eller liknande kan man sträcka en tråd eller ett rep som de för att torka kläder.

Advertisement

Ibland är det en idé som lämpar sig för att bli permanent eller nästan permanent, kanske för att isolera en lekhörna för barnen.

Mattor, madrasser, massor av kuddar: det viktiga är att väl inne i tältet så kan alla vara bekväma. Tanken är att glömma omvärlden lite, och detta kan bara göras om det nybyggda mikrokosmos är välkomnande.

Från pyjamaskalas till annorlunda fester för vuxna: ett tält i vardagsrummet kan verkligen göra huset magiskt.

Advertisement

Nära fönstret under dagen, eller med ljusslingor, eller någon lampa som tagits dit för tillfället. Du kan skapa tält som du aldrig vill lämna.

Mat, datorer, drycker: föreställ dig en helg av ren avkoppling med dina favoritfilmer och TV-serier i detta tält.

Advertisement

Mat, datorer, drycker: föreställ dig en helg av ren avkoppling med dina favoritfilmer och TV-serier i detta tält.

När det är kallt är även de varmaste täckena och kuddarna fantastiska!

Skulle inte du vilja gömma dig från världen i ett tält som de här då och då?

Advertisement