Gamla däck: 11 kreativa sätt att fantasifullt återvinna dem på

av Hilda Maria Morgan

13 Januari 2023

Gamla däck: 11 kreativa sätt att fantasifullt återvinna dem på
Advertisement

Det finns lite som är vackert eller graciöst med ett gammalt däck: i själva verket anses de ofta vara en ganska irriterande typ av avfall att slänga. Ändå, med rätt kreativ idé, blir det gamla gummihjulet från en bil som blivit för halt för att användas på vägen något vackert och originellt som pryder trädgården med elegans. Faktum är att de är föremål som bibehåller många av sina egenskaper även när de inte längre är användbara för sitt primära syfte: de är vattentäta, motståndskraftiga och hållbara. Dessutom, eftersom de är av gummi, är det inte ens särskilt svårt att skära i dem eller hantera dem för något gör det själv-arbete.

Så varför inte överväga att göra dekorativa föremål till trädgården av dem? De kan förvandlas till planteringskärl att hänga eller fästa på väggen, men de kan också ge liv åt terreplein och blommande murar med mera. Kolla in idéerna nedan!

Det krävs inte mycket mer än en klick färgglad färg för att förvandla vilket gammalt däck som helst till ett planteringskärl att fästa på väggen: de kan fungera på skiljeväggen, på ytterväggarna i en stuga eller ett redskapsskjul, men också på en balkong!

Advertisement

När man har många tillgängliga blir de ett kreativt alternativ till tegel för att skapa terreplein: genom att ordna dem i rader, lite som man skulle göra med påsar med jord, kan de faktiskt hålla tillbaka en sluttning.

Med jord inuti dem skapas en sorts terrassering, perfekt att dekorera med växter och blommor av alla de slag.

Att istället stapla dem ovanpå varandra kan ge liv åt riktiga murar, kanske till och med väldigt färgglada sådana, om du målade varje däck. Och då är det bara blommorna som saknas.

De görs ofta om till fotpallar eller pallar och skulle kunna fungera i trädgården med en sådan form, även om de vore fyllda med jord och gräs.

Advertisement

Lite färg i en rabatt, med däck som blir öar av blommor och växter.

Du kan också hänga dem från några grenar för att göra hängande planteringskärl.

Advertisement

Och tanken på att stänga planteringskärlen med glas är inte dålig heller!

Många använder gummi som ett kreativt material för att skapa skulpturer, som palmblad...

Advertisement

... Eller djur som den här tuppen!

Men det skulle också vara superfint att förvandla ett däck till en stor klocka för att pryda trädgården med!

Skulle du vilja återvinna däck för att dekorera trädgården?

Advertisement