Återvinn trä och gamla föremål för att skapa fantastiska krukor med gör-det-själv-metoden

av Titti Carlberg

27 Februari 2022

Återvinn trä och gamla föremål för att skapa fantastiska krukor med gör-det-själv-metoden
Advertisement

Alla växter vi har inne vår bostad, ute i trädgården eller på balkongen gör dessa utrymmen mer gästvänliga och trivsamt beboeliga, vilket ger en touch av grönt som mjukar upp hemmiljön och får oss att vilja spendera mer tid där. Vi väljer växterna efter behov: om de ska dekorera, skugga, fylla tomma utrymmen med mera; sedan väljer vi ut de som verkligen platsar bäst i det utrymme som är avsedda för dem, även krukor och planteringskärl som de ska förvaras i bidrar till den övergripande visuella effekten, och modellerna är verkligen många.

Du kan till exempel skapa dem med dina egna händer med cement eller trä, men också genom att återvinna gamla föremål. Låt dig inspireras av följande idéer för att skapa dina egna gör-det-själv-krukor.

Advertisement
gardentherapy.ca

gardentherapy.ca

Det finns många enkla modeller att skapa med cement, perfekta både ute i trädgården och inne i bostaden. Du kan anpassa dem med en valfri färg eller till och en metallisk färg.

Advertisement
gardens.theownerbuildernetwork.co

gardens.theownerbuildernetwork.co

Krukor och andra planteringskärl i cement kan vara lämpliga för mindre växter: med suckulenter kan du skapa verkligt fantastiska kompositioner och inreda med stor originalitet.

 

familyhandyman.com

familyhandyman.com

Små trästockar är ett annat användbart material för gör-det-själv-krukor: med en hålsåg urholkar du lätt ena sidan för att skapa ett utrymme som ska fyllas med jord (efter att du har borrat dräneringshål). Det blir en vacker långkruka som du kan dekorera med dina favoritväxter. Suckulenter, återigen, är lämpliga då de inte kräver så mycket vatten, så träet kommer att hålla längre.

Och samma metod fungerar för att urholka mitten av stammen, inte bara barksidan.

Det råder ingen brist på idéer för att använda återvunnet trä, eller bitar som har köpts specifikt, för att skapa moderna planteringskärl.

Advertisement
acraftymix.com

acraftymix.com

Och vad tycker du om att urholka en tjock gren för att skapa en söt "kopp"?

Om du har några stora frukostkoppar, eller till och med muggar och gamla tekoppar, kan du använda dem som krukor till många typer av växter, särskilt lök och suckulenter. Och sätten att dekorera dem är oändliga.

Advertisement

Även riktigt stora bambukäppar kan bli vackra planteringskärl.

Glasflaskor med en ikonisk form, som vissa parfymflaskor är vackra att använda som blomvaser.

Advertisement
aimsysantics.co.uk

aimsysantics.co.uk

Dekal, decoupage eller frihandsmålning: konservburkar är alltid en väldigt trevlig idé att återvinna för växter.

Vilken robust plasthink som helst, tillräckligt stor för den avsedda växten, blir en fin accessoar i inredningen med rep och lim.

Vilken idé skulle du välja för att skapa gör-det-själv-krukor?

Advertisement