Udda strumpor? 11 kreativa idéer för att fantasifullt återanvända dem

av Hilda Maria Morgan

02 Januari 2023

Udda strumpor? 11 kreativa idéer för att fantasifullt återanvända dem
Advertisement

Vi använder strumpor året runt, av olika modeller beroende på årstid och tillfälle, och några är verkligen nödvändiga till våra dagliga outfits. Därför, i och med att vi använder dem ofta och tvättar dem lika ofta, är det oundvikligt att de till slut slits tills de inte längre kan användas bekvämt eller, det kan hända oss alla, vi tappar den ena i ett par. Så vad kan man göra med dessa udda eller förstörda plagg?

De kan vara användbara på många sätt, från husstädning (till exempel till att damma i springorna som är svåra att nå med vanliga redskap) till underhåll av bilen (de skyddar vindrutetorkarna från att frysa på natten!). Men tänk om vi ville återvinna dem på ett kreativt sätt? Här är några idéer att tänka på.

Om du har många, färgglada som fortfarande är i gott skick, men du inte kan hitta maken till, kan du överväga att sy ihop dem alla och skapa en tub att fylla med ris eller sand: det blir en jättefin dragskyddsorm.

Advertisement

Strumpor av frotté som används för gymnastik kan däremot behandlas lite som gamla handdukar: man klipper dem till remsor och använder dem för att göra gör det själv-trasmattor helt utan kostnad.

Och med strumpremsor kan du även skapa grytlappar och grytunderlägg.

Klipp av halsen, lägg till ett band som sys i kanten och fyll med torkad lavendel, eller andra medel för att deodorisera och absorbera fukt i lådor och skåp!

En gammal strumpa räcker precis för att klä in burkar som kan användas som pennhållare.

Advertisement

Men de kan också bli ett muggskydd, sådana som skyddar fingrarna från de extrema temperaturerna på dryckerna inuti dem.

Med lite fantasi kan de också förvandlas till söta färgglada djur.

Advertisement

Och det finns hur mycket idéer som helst för att sy bedårande små monster med utgångspunkt från gamla strumpor!

Allt du behöver är ett gummiband, sax och självhäftande ögon för att skapa fiskformade vikter, som du kan använda som dörrstopp, pappersvikt eller för att hålla tyger på plats när du ska sy.

Advertisement

Varför inte använda dem som glasögonfodral?

En annan idé för de mer motståndskraftiga strumporna i frotté: ett band att ha på armen när du ska springa, med en praktisk ficka för din mobiltelefon eller husnycklarna.

Vilken återvinningsidé föredrar du?

Advertisement