Kreativ återvinning: 8 otroliga idéer för vackra och hållbara juldekorationer

av Hilda Maria Morgan

22 December 2022

Kreativ återvinning: 8 otroliga idéer för vackra och hållbara juldekorationer
Advertisement

Julpynt är något som ger glädje och gott humör och som många älskar att göra. Förberedelsefasen påskyndas och förenklas ofta av allt som redan finns klart på marknaden.

Ändå finns det ett annat sätt att komma till det stadiet, kanske mindre snabbt och omedelbart men förmodligen med mer tillfredsställelse. Denna modalitet består i att skapa alla typer av pynt och dekorationer själv. Och om du gör dem genom att återvinna eller återanvända föremål och material som annars skulle slängas blir resultatet ännu mer spännande, eftersom vackra saker skapas samtidigt som det är bra för miljön. Och inte minst kan du till och med spara pengar.

Här är några fantastiska idéer att använda som inspiration.

Advertisement

Glasburkar, lite färg, ljus och några band räcker för att skapa läckra små lyktor på nolltid.

Advertisement

Detsamma kan göras med konservburkar som skulle slängas och tillräckligt med kreativ stil. Lyktor och ljushållare av alla de slag bara väntar på att skapas.

Och dessutom genom att använda burkar som ska återvinnas kan du fundera över att skapa behållare eller vaser av vilket slag som helst som kan användas i fantastiska julkompositioner som den på bilden.

Med toalettpappersrullar kan du göra barnen glada genom att tillsammans med dem skapa allt de älskar med denna underbara högtid som är julen. De kommer att ha mycket roligt och göra riktigt söta pyssel.

Julkransen att hänga på dörren är verkligen en evergreen för perioden. Gör en med korkarna som du har samlat på dig istället för att slänga dem, vid speciella tillfällen. Din krans kommer att bli vacker och otroligt unik.

Advertisement

Och för en annorlunda och intellektuellt inspirerande liten julgran, prova att göra denna med fyrkanter av tidningspapper uppträdda på en träpinne. Effekten är garanterad.

Att göra julgranspynt av glasspinnar är enkelt och roligt för både vuxna och barn, eftersom de lämpar sig för att målas och limmas ihop för att göra vad som helst.

Advertisement

Slutligen, om du verkligen vill skapa något riktigt speciellt och okonventionellt, som till och med blinkar åt samtidskonsten, prova att skapa en julgran med kaffekapslar. Det kommer att bli väldigt färgglatt och inget annat än originellt.

Vilken av dessa skapelser skulle du genast vilja replikera?

Advertisement