8 intressanta designlösningar för att optimera utrymmet i små kök

av Hilda Maria Morgan

08 December 2022

8 intressanta designlösningar för att optimera utrymmet i små kök
Advertisement

Vem har sagt att ett litet kök inte kan vara bekvämt och välkomnande? Kök är miljön där vi tillbringar största delen av våra dagar, från frukost när vi vaknar till örtteet på kvällen innan vi ska sova, så vi är alltid uppmärksamma på dess organisation och vi försöker göra det bekvämare, mer välkomnande och så funktionell som möjligt. Tyvärr har vi ofta inte allt utrymme vi skulle vilja ha för våra kulinariska experiment, men vi kan optimera det vi har så att timmarna som spenderas i köket fortfarande är trevliga.

Vad gör man om ens kök är i reducerat format? Vi listar några idéer som säkerligen kommer att bidra till att göra miljön bekvämare.

Advertisement

1. Hörnkök

Det är alltid smart att dra nytta av alla tillgängliga väggar om man har ett hörnkök, för att få stödytor och väggenheter för förvaring av redskap och förnödenheter.

Advertisement

2. Köksö

En köksö är alltid en bra idé för att spara in på utrymmet som bordet tar upp, särskilt när köket är ett open space tillsammans med vardagsrummet: det gör att du kan dela upp de två områdena och samtidigt få fler arbetsytor.

3. Köksskåp

Vad sägs om ett bord som maskerar sig som en hylla? Vi är säkra på att den yngre generationen kommer att gilla detta mycket, det ger miljön ett mer dynamiskt och storstadsmässigt utseende.

4. Utrustade väggar

Få plats med hyllor, krokar, skenor och hängande korgar på väggarna, även de som vanligtvis lämnas tomma.

5. Infällbara hyllor

Vad sägs om en bekväm utfällbar hylla istället? Det ser ut som en vanlig skåpdörr, men genom att dra i handtaget dras en praktisk hylla ut!

Advertisement

6. Utfällbart bord

Ett bord som sitter fast i väggen som bara kan öppnas när det är matdags är den idealiska lösningen om du vill att utrymmet ska kunna vara fritt utan att avstå från måltider i köket.

7. Möbel eller bord?

Även ett bord som kan stängas som ett skåp kan vara en fantastisk lösning: i vissa modeller kan du till och med förvara stolarna, för att ta upp så lite plats som möjligt!

Advertisement

8. Lådor

Vad sägs om att byta ut de vanliga hyllorna mot praktiska lådor? Du kommer att kunna få ut mycket mer utrymme inuti dina möbler och äntligen kommer du att kunna ha ett skafferi också!

Och du, hur har du optimerat ditt lilla kök?

Advertisement