Väldoftande kottar: ta reda på hur du gör dem för att dekorera och deodorisera rum

av Hilda Maria Morgan

23 November 2022

Väldoftande kottar: ta reda på hur du gör dem för att dekorera och deodorisera rum
Advertisement

Kottar är ett dekorativt inslag som alltid har använts i alla sammanhang, speciellt under julen. De används som dekoration av granen eller som en del av verk och kompositioner av olika slag. Från bordsdekorationer till ljusstakar, varje tillfälle är bra för att dra nytta av dess estetik och symbolik.

Och du kan välja om du vill använda dem med deras naturliga utseende och färg eller dekorera dem efter eget tycke. Kort sagt, de är ett mycket mångsidigt och varierande element. Få människor vet dock att för att göra dem ännu mer omfattande kan du bestämma sig för att parfymera dem.

Tack vare deras egenskaper kan de om man impregnerar dem med en doft släppa ut den under lång tid i miljön där de placeras, för att bli en dekoration som också kan fungera som en parfymerare. Genom att fortsätta läsa kommer du att förstå hur.

via @isabellasloft/TikTok

Advertisement
@isabellasloft/TikTok

@isabellasloft/TikTok

Bland annat @isabellasloft, TikTok-profil med innehåll dedikerat till inredning och möblering, delar en enkel och effektiv metod för att parfymera kottar. I en video visar TikTokern processen för att få doftande kottar med doft av kanel, för att användas som ett dekorativt element och luftuppfräschare. Metoden är ganska enkel och kan sammanfattas i några få steg:

  • Till att börja med, lägg kottarna på en plåt och baka dem för att sterilisera dem.
  • Ta ut kottarna från ugnen, låt dem koka i ungefär en halvtimme med vatten och kanelstänger för att ge dem doften av kanel.
  • Ta upp kottarna ur vattnet och lägg dem i en lufttät plastpåse, till exempel en fryspåse.
  • Tillsätt även några droppar eterisk olja i påsen, i det här fallet kanel och apelsin. Låt dem ligga i påsen i cirka 24 timmar, varefter dina doftkottar är klara.
  • Nu gäller det bara att låta dem torka och sedan kan du använda dem där och som du vill.

Om du är intresserad av proceduren och vill lära dig mer om varje fas råder vi dig att titta på videon direkt på profilen i fråga. Där kommer du säkert också att hitta en hel del andra användbara tips för att försköna, inreda och organisera ditt hem.

Är inte också du redan sugen på att testa att göra doftkottar?

Advertisement