DIY-bordsdekorationer: 8 otroliga idéer för ekonomiska och mycket originella skapelser

av Hilda Maria Morgan

18 November 2022

DIY-bordsdekorationer: 8 otroliga idéer för ekonomiska och mycket originella skapelser
Advertisement

Bordsdekorationen är det perfekta visitkortet för att göra bordet för alla evenemang eller speciella tillfällen unikt. De är ofta så genomarbetade och omhändertagna i detalj att det verkar som om de nödvändigtvis måste vara resultatet av erfarenheterna från dem som skapar dem som ett yrke. Så behöver det faktiskt inte alls vara.

Den perfekta bordsdekorationen som lämpar sig för alla typer av omständigheter kan göras med alla typer av material. Dessutom, med lite fingerfärdighet och kreativ känsla och de rätta teknikerna kan vem som helst prova på förberedelserna och skapa fantastiska saker. Och det går bland annat att göra utan att det medför stora utgifter.

Vi ger dig en demonstration med dessa fantastiska idéer som samlats in för dig nedan.

Advertisement

Med hjälp av upp och nedvända vinglas fästa på en bas och dekorativa element av olika slag, former och färger kan du skapa spektakulära bordsdekorationer med ytterst lite.

Advertisement

Kottar, frukt och ljus är vad du behöver för en traditionell och pittoresk julbordsdekoration, mycket billig men passar likväl alltid bra.

För en mer raffinerad och elegant sak, även lämplig för att dekorera ett bröllop, kan du kombinera ljus, löv, blommor och "skivor" av stam eller hela stubbar. Kompositionen kan lämnas åt slumpen eller till din kreativitet. Effekten är alltid garanterad.

Glassfären dekorerad med fjärilar och pärlor och placerad på en spegelbotten är vacker och passar för många tillfällen. Du kan bestämma dig för att kombinera vilket element du vill med en glaskula och se till att uppnå en "wow"-effekt ändå.

Små plantor är en annan klassisk bordsdekoration där man inte behöver spendera mycket, men som ger ett fantastiskt intryck. Du väljer växt och hur du ska klä in krukan så att den kanske matchar ditt bord.

Advertisement

Och vad tycker du om dessa flaskor? Använda som blomvas och stilfullt och kreativt dekorerade blir de är en scenografisk och mycket billig idé.

Om du vill göra något mer raffinerat kan du sätta upp en sorts komposition som består av olika element. Små burkar med blommor och ljus, ordnade på en löpare som upptar hela längden av ett bord, är en bra lösning för ett originellt och mycket uppskattat bord.

Advertisement

Slutligen, för en mittpunkt med höststil, prova att urholka en pumpa och fyll den med löv och säsongens frukt. Det kan vara färsk frukt (som du senare kommer att äta) eller låtsasfrukt. Färgerna och utseendet är verkligen spektakulära.

Vilken av dessa fantastiska idéer skulle du vilja efterlikna?

Advertisement