Metallkapslar: 11 fantasifulla projekt för att kreativt återvinna dem

av Hilda Maria Morgan

14 November 2022

Metallkapslar: 11 fantasifulla projekt för att kreativt återvinna dem
Advertisement

Små, lätta och färgglada: flaskornas metallkapsyler, som de som används för öl eller vissa kolsyrade drycker i glasförpackningar, är ett föremål som vi slänger utan att tänka för mycket, men om man tittar noga på dem är de något färgglatt som är redo att förvandlas till något annat. Åtminstone om man ser på dem med det kreativa ögat av dem som älskar att prova på fantasifulla projekt

Om du inte har någon aning om vad du kan göra med metallkapsylerna som du vanligtvis slänger, oroa dig inte: nedan kommer några trevliga idéer som kan inspirera dig, och kanske kommer en kreativ aktivitet ut ur denna läsning för att tillbringa en annorlunda eftermiddag, även i sällskap med de små.

Advertisement

Gör ett litet hål i mitten av var och en och trä sedan en stor mängd av dem som om de vore pärlor på ett DIY-halsband: i slutändan kommer du att få kroppen av en orm, som du bara behöver lägga till ett huvud och svansspetsen till!

Advertisement

Böj dem på mitten med en tång, måla dem och var och en av dem kommer att bli ett kronblad eller blad av någon fantasifull blomma som du kan skapa bedårande tavlor med.

Eller så kan de bli fjärilar eller nyckelpigor, för små och söta skapelser som magneter, broscher med mera!

En blomma av kapsyler kan också göras genom att använda korkarna lite vikta i kanterna som kronblad, allt tillsammans för en rik blomma.

Och varför inte tänka på dem som färgade bitar att komponera stiliserade figurer med? Du kan fästa dem på en träskiva och det är allt.

Advertisement

Någon lyckades till och med göra miniskulpturer av dem, som den här miniatyrmotorcykeln.

Om du däremot plattar till dem perfekt med hjälp av en hammare, och därmed får bort den taggiga kanten, blir det många färgade skivor att pryda till exempel ovansidan av ett soffbord med.

Advertisement

Och tänk om du förvandlade dem till miniatyrtavlor? De skulle bli en originell dekoration att hänga på väggen.

Eller så kan de rama in en spegel: ibland har de riktigt glada färger!

Advertisement

En annan idé att dra nytta av skramlet av metallen: använd dem till vindspel.

Och istället för en båge och massor av nylontrådar kan ditt vindspel byggas av ett gammalt fiskenät och kedjor.

Gör plats för fantasin!

Advertisement