10 fantastiska förslag för att inreda huset med hyllor och skåp gjorda av lastpallar

av Hilda Maria Morgan

13 November 2022

10 fantastiska förslag för att inreda huset med hyllor och skåp gjorda av lastpallar
Advertisement

Om du vill testa att bygga några inredningstillbehör eller några små möbler gör man det oftast med hjälp av trä, och den mest mångsidiga och fascinerande resursen att använda är ofta lastpallarna. Träet på pallarna kan hittas billigt och göras om till möbler av många olika stilar och modeller. Ibland är det möbler som uppenbart behåller spåret av dess ursprung, andra gånger är det svårt att se att objektet gjorts av återvunnet trä som till exempel det från en lastpall.

För hyllor och skåp, eller små bokhyllor och skoställ är de perfekta, även för dem som närmar sig DIY-världen utan tidigare erfarenhet. Nedan visar vi några idéer för att inspirera dig att inreda med en gnutta rustik smak.

Advertisement

Till och med endast några delar av en lastpall räcker, även avfallet från andra projekt, som ofta händer med framdelarna, och så kan du göra en hylla med en enda balustrad, för att hysa glas och flaskor, men också krukväxter, böcker eller ljus.

Advertisement

Att demontera pallarna i sina olika delar är inget svårt jobb, men man måste alltid vara noga med att skydda sig med handskar och arbeta med rätt verktyg för att undvika att skadas av flisor och någon bortglömd spik. Sedan, rätt bearbetat, blir det grova träet mycket mer raffinerat. Med krokar kan du till exempel skapa bekväma klädhängare till hallen.

För att avsluta jobbet måste du ha tålamod med att noggrant slipa och sedan använda impregnerings- och behandlingsprodukter. Och om hyllan används i en fuktig miljö som badrummet, då är det bra att tänka på behandlingar mot fukt.

En panel med flera hyllor som kanske skulle kunna användas som bokhylla. Det finns de som dekorerar dem med låtsasväxter eller ljusslingor!

Ett originellt bibliotek som märks. Med tanke på att lastpallarna klarar tunga vikter är det en idealisk att använda dem för att stödja flertalet böcker.

Advertisement

Behöver du organisera kökstillbehören? En lastpall kan ge dig den rätta lösningen.

Sedan finns det många idéer för mer speciella modeller, som skapar fascinerande former mot väggen!

Advertisement

Och glöm inte att du alltid kan ändra träets färg, antingen med impregneringsmedel som lämnar naturliga ytskikt, eller med mättade eller utspädda lacker... Kort sagt, vilken nyans och intensitet som helst som passar inredningen!

Har du någon gång funderat på att använda lastpallar för att skapa ordning bland dina skor hemma?

Advertisement

De är perfekta för bänkar som även fungerar som skoställ i hallen!

Hur skulle du vilja använda lastpallar för att göra hyllor och ställningar?

Advertisement