Förvandla kaffekapslar till DIY-konstskapelser: idéer att hämta inspiration från

av Hilda Maria Morgan

02 November 2022

Förvandla kaffekapslar till DIY-konstskapelser: idéer att hämta inspiration från
Advertisement

För många är det en oumbärlig ritual att njuta av en kaffe med sin väldoftande arom varje morgon, och i många fall tillagas den energigivande drycken med engångskapslar. Det finns numera många olika märken, men i de flesta fall har de liknande former, och ofta ljusa färger, ibland metalliska, vilket faktiskt gör dem till föremål som är trevliga att se på.

Vi funderar dock oftast inte en extra gång innan vi slänger dem i soporna efter att ha använt dem. Men med lite fantasi och skicklighet kan de återvinnas kreativt för att skapa föremål av många olika typer, från tillbehör till hemmet till unika smycken. Kolla in idéerna nedan.

Advertisement

De flesta kreativa projekt gjorda med kaffekapslar går ut på att platta till dem. Detta kan göras på flera sätt, men kanske är ett av de bekvämaste sätten att använda en potatisstöt.

På så vis kommer färgglada skivor att erhållas vilka kan användas på tusen olika sätt, som till exempel för att göra en färgglad skål.

Advertisement

Genom att vika skivorna för att ge dem olika former kan du också skapa söta fjärilsvingar.

Vissa testar sina färdigheter och skapar låtsasblommor med perfekta proportioner.

Ett populärt och verkligen bedårande projekt är att använda kaffekapsylsskivor för att skapa ugglor. Du måste lägga till stickers-ögon och en orange triangel för näbben, och sedan är de redo att användas som du föredrar.

Inte bara ugglor: med lite fantasi kan du skapa en myriad av söta små djur. Du kan använda dem för att dekorera andra verk, eller kanske till och med som handgjorda nyckelringar, också perfekta för fina presentidéer.

Advertisement

Om du inte vill platta till kaffekapslarna kan du sätta ihop dem och skapa en färgglad orm att leka med. Det kan vara en rolig syssla att göra med barnen!

Många färgglada blommor, med kronblad gjorda av tillplattade kapslar: det blir en originell dekoration även för att vara en gör-det-själv-ram.

Advertisement

Och så smyckena: halsband, hängen, örhängen... Du kommer att hitta många idéer att inspireras av.

Skulle du vilja testa din kreativitet med liknande jobb?

Advertisement