3 perfekta övningar för att eliminera mage och kärlekshandtag

av Hilda Maria Morgan

13 Oktober 2022

3 perfekta övningar för att eliminera mage och kärlekshandtag
Advertisement

Mage och kärlekshandtag är, verkar det som, mångas oro. Bukfett verkar vara det vanligaste bland dem med viktproblem och det som är svårast att få bort. Det innebär ackumulering av visceralt fett som är det absolut mest skadliga för hälsan. Även för dem som inte bryr sig så mycket om den estetiska faktorn är det alltså bra att få bort det.

En slank och tonad kropp, särskilt på mage och höfter, är trevlig att se men har framför allt fler chanser att hålla sig frisk. För detta ändamål behövs goda vanor, en hälsosam och balanserad kost, ett aktivt liv och, när problemet kvarstår, riktade övningar.

Det finns många typer av övningar som passar. I allmänhet finns det dock tre typer av ess i rockärmen-övningar som ger oändliga fördelar för detta område av kroppen: sidoplanka, crunch och övningarna med bukhjul.

Advertisement

Sidoplankan, även kallad side plank, är en variant av den klassiska frontala plankan. Den för med sig en otrolig mängd fördelar för hela kroppen, även om det främst handlar om muskelgrupperna i bukområdet, vilka gynnas särskilt. Så här utför du den:

  • Placera dig liggande på sidan, på en matta.
  • Håll armbågen och underarmen stadigt på marken, höj bäckenet till linjen med huvudet, axlarna och ryggraden.
  • Håll även benen raka med fötterna som stödjer resten av kroppen och bilda på så vis en perfekt diagonal linje.
  • Plankan kan vara statisk eller dynamisk. I det första fallet bibehålls positionen under en tid genom att träna musklerna, medan det i det andra fallet varvas ett lyft av höften och dess återgång till marken. Hur som helst blir resultaten super.

Advertisement

Den andra klassiska övningen för att tona magen och ta bort fett är crunch. Även i detta fall finns det olika versioner. I allmänhet utförs den liggande på en matta med benen böjda för att bilda en triangel. För att säkerställa att området för de så kallade "kärlekshandtagen" arbetas med är det särskilt användbart att:

  • Lägg dig på en matta och inta en balansposition på bäckenet, lyft både benen böjda i en triangel och huvudet och ryggen.
  • För armarna framåt genom att slå ihop händerna.
  • Börja böja och räta ut dina ben genom att synkronisera deras rörelser med bålens rörelser som samtidigt rör sig upp och ner.
  • När du har böjda knän och upphöjd bål, för ihop händerna på båda sidor om knäna, böj bålen och arbeta med den del som du behöver tona.

En sista typ av övningar som är särskilt lämpliga för området vi talar om är de som görs med bukhjulet. Den viktigaste är en övning där magen är nedåt. I början kan det vara lite svårt att göra, men med lite träning blir det lättare:

  • Vila knäna mot mattan medan du håller hjulet placerat framför dig med händerna.
  • Håll armarna raka och bilda en rak linje med kroppen från knäna till huvudet.
  • Genom att spänna musklerna i mage och rumpa, för långsamt hjulet framåt, bort från kroppen genom att hålla armarna och ryggen raka.
  • Vänd rörelsen och återgå till startpositionen och så vidare, för fler repetitioner.

Detta är naturligtvis bara information för att få kunskap om dessa övningar, för att ge dig en uppfattning om de övningar och träningspass som passar för det område av kroppen vi har pratat om. Det är lämpligt att du kontaktar en expert för att utföra de övningar vi kort har beskrivit på bästa möjliga sätt och i rätt mängd. En personlig tränare kommer att kunna ge dig specifika råd för vilka som är rätt för dig och kommer att kunna hjälpa dig att utföra dem utan risk.

Lycka till med träningen!

Advertisement