Trappor i marmor: håll dem gnistrande med några enkla och effektiva knep

av Hilda Maria Morgan

07 Oktober 2022

Trappor i marmor: håll dem gnistrande med några enkla och effektiva knep
Advertisement

Bland de mest värdefulla och raffinerade material som kan användas i inredning har vi marmor, den kanske mest tidlösa och utvalda av alla. Det element som förstärks och förbättras mest av detta material och är utan tvekan trappan. På egen hand kan den ge en lägenhet en avundsvärd elegans och ljusstyrka.

Däremot är den väldigt ömtålig och måste tas om hand noggrant om du vill hålla dem blanka, fläckfria och undvika att skada dem. Du måste därför vara uppmärksam på de produkter du använder och vidta vissa försiktighetsåtgärder.

Nedan visar vi dig några hemligheter för att hålla marmortrappor i perfekt skick.

PublicDomainPictures.net

PublicDomainPictures.net

Bland de rekommenderade åtgärderna som finns för att ta hand om marmor är två särskilt intressanta att titta närmare på:

  • För fläckar och beläggningar som är svåra att ta bort är två naturliga ingredienser avgörande att använda, ättika och salt med citron. Det är dock lämpligt att skölja dem noggrant och bara använda dem ibland, eftersom de annars kan fräta på marmorn.
  • Ett smart knep för att alltid hålla trappan perfekt blank och utan ränder är att ofta gnida den med en ylletrasa eller gamla oanvända strumpor. Uppenbarligen måste det göras efter att ha dammat och tvättat dem och det verkar vara ett otroligt hjälpmedel.

Det finns också ett ganska grönt sätt att skapa ett utmärkt rengöringsmedel hemma, att föredra framför de kemiska produkterna som finns på marknaden, när det gäller rengöring och skötsel av marmor. Det är en effektiv produkt som garanterar fantastiska resultat och som enkelt kan förberedas och förvaras för användning vid behov:

  • Blanda 6 matskedar bikarbonat med en halv matsked Marseille-tvål (eller motsvarande flingor) löst upp detta i ett vattenbad. Blanda väl tills det blir en slät kräm utan klumpar eller korn.
  • Späd blandningen i en liter vatten.
  • Efter att ha blandat igen för att blanda ingredienserna i lösningen väl, tillsätt några droppar av en eterisk olja av den doft du föredrar.
  • Din produkt är redo att förvaras i en flaska och användas vid behov. Du kan använda ett halvt lock för att späda ut i en hink vatten varje gång du tvättar trappan. Den perfekta allierade i denna operation är en mikrofiberduk att tvätta och sedan torka med.

Kände du redan till dessa små hemligheter?

Advertisement