Göm värdefulla föremål och reservnycklar: 5 idiotsäkra knep att ha i åtanke

av Hilda Maria Morgan

23 September 2022

Göm värdefulla föremål och reservnycklar: 5 idiotsäkra knep att ha i åtanke
Advertisement

Hur många gånger har du blivit utestängd från huset utan att ha haft nycklarna? Och hur många har du tvingats ringa en låssmed för att lösa situationen? Eller så kanske det har hänt att du behövt skicka hem någon till dig utan din närvaro? I dessa fall skulle det vara användbart att ha ett gömställe för en reservnyckel, en plats gömd och känd endast för dig men lättillgänglig från utsidan också. Det kan också hända att vi vill lägga undan värdefulla saker och ting som kan vara farliga för våra barn.

I alla dessa fall finns det flera knep som kan hjälpa oss. Låt oss ta en titt på några av dem tillsammans.

Advertisement

1. Slangen i trädgården

1. Slangen i trädgården

Household Hacker/YouTube

Ett knep för att dölja din reservnyckel är att lägga den i en slang i trädgården; ingen kommer någonsin att tro att den har en annan funktion än den för bevattning eller passage av kablar och kommer att passa perfekt in i miljön. Att göra det är väldigt enkelt och kräver användning av komponenter. Hitta den perfekta platsen att placera den på och gräv ett hål i marken för att föra in röret. Anslut sedan beslaget, limma fast ena änden i husets yttervägg och stäng den andra änden med en plugg som du knutit nyckeln till. Röret kommer alltså att se ut att gå direkt in i huset och kommer att vara perfekt kamouflerat. För hela handledningen kan du se den här videon på YouTube.

Advertisement

2. Boken

Vem av oss har inte en hylla full med böcker hemma? Du kan skapa ett hemligt fack inuti en av dina böcker, där du kan förvara pengar och värdefulla föremål som du inte vill ska upptäckas av någon. Och om du inte har några böcker kan du enkelt hitta cd- eller dvd-skivor eller kanske en gammal samling videoband.

3. Burkar med pasta, flingor eller baljväxter

Vad sägs om en burk pasta, flingor eller baljväxter i köket istället? Vem skulle någonsin gå och rota bland maten? Lägg bara livsmedlen i en ganska stor glasburk i mitten av vilken du ska ha stoppat in pappröret från en toalettpappersrulle. Du kommer att få ett dolt utrymme där du kan placera nycklar, pengar eller värdesaker.

4. Eluttaget

Detta trick passar inomhus men även utomhus; du kan skapa ett låtsas-eluttag där du kan placera värdefulla föremål eller, i fallet med ett externt uttag, en reservnyckel för nödsituationer.

5. Krukor och rabatter

Blomkrukor har det kanske gått lite inflation i vad det gäller gömställen, men det finns ett alternativt sätt att dölja reservnyckeln eller dyrbara föremål: stenar som gömmer en liten behållare att lägga i jorden. Förbipasserande kommer bara att lägga märke till en sten i en lerkruka eller rabatt och kommer aldrig att upptäcka att just den där banala stenen faktiskt döljer en liten skatt.

Vilka andra knep har du kommit på för att placera specifika föremål utom räckhåll för nyfikna händer och ögon?

Advertisement