10 fantastiska inspirationer för att förvandla plåtburkar till mycket speciella inredningsobjekt

av Hilda Maria Morgan

28 September 2022

10 fantastiska inspirationer för att förvandla plåtburkar till mycket speciella inredningsobjekt
Advertisement

Plåtburkar är en av de beståndsdelar som används mest av de som involveras i kreativ återvinning och, till stor förvåning för dem som känner till branschen väl, tycks sätten att förvandla dem på aldrig ta slut. Den kreativa potentialen hos burkarna är oändlig. Och du kan göra tusentals förtjusande inredningselement, även ganska raffinerade sådana, som inte verkar ha något med utgångsmaterialet att göra.

Projekten kan sträcka sig från försköning av trädgårdar och verandor till inredningen av vilket rum som helst i huset, ända till fantastiska presentidéer och högtidspynt.

Kort sagt, plåtburkar kan bli vad som helst. Vi ger dig en demonstration med några exempel illustrerade för dig nedan.

Advertisement

Lite färg, lite detaljer i trä eller annat material och olika burkar räcker för att skapa en läcker och mycket bekväm bestickhållare.

Advertisement

För dem med en passion för ristning, är att tillämpa denna konstnärliga teknik på plåtburkar ett bra sätt att göra magnifika lyktor. De kommer att ge mjuk belysning och skänka magi till interiörer och exteriörer.

Burkarna som används som blomkrukor är en klassiker. I versionen på bilden valdes det att plantera suckulenter i mycket fina burkar som föreställer kända animerade karaktärer.

Med penslar, färger och mönster kan vilken burk som helst bli en härlig behållare för kaffe, salt, socker, kakor och liknande. Genom att kombinera det med ditt kök kommer det verkligen att göra ett fantastiskt intryck.

Och varför inte fylla på med flera burkar för att skapa en behållare för pennor, färgpennor och andra papperstillbehör? Limma bara fast burkarna på en anslagstavla och komplettera dem med beskrivande etiketter så blir barnens rum på nolltid mer organiserat och originellt.

Advertisement

Med plåtburkar kan du till och med göra fantastiska bords- eller skrivbordslampor. Prova för att se att det är sant.

Och varför inte en ljuskrona? Det kommer att ge miljön en helt unik stil.

Advertisement

Ljusstakar, till julen eller andra typer av fester och evenemang, är en annan fantastisk pärla att hämta inspiration från.

För mycket originella pennhållare kan det att vara användbart att klä in burkarna med ull, filt eller andra lämpliga material, i de färger du föredrar.

Advertisement

Och slutligen, genom att måla och dekorera en plåtburk skulle du kunna göra den till en sminkborsthållare eller en behållare för smink och andra små badrumsartiklar.

Finns det någon idé bland dessa som du gillar så mycket att du direkt kommer att kopiera den?

Advertisement