Tre billiga hyllor räcker för att montera ett skrivbord komplett med allt

av Hilda Maria Morgan

12 September 2022

Tre billiga hyllor räcker för att montera ett skrivbord komplett med allt
Advertisement

Ibland verkar tanken på att bygga en hel möbel med gör-det-själv verkligen ouppnåelig: vi ser framför oss hur vi kommer behöva prova på snickeriprojekt eller behöva svetsa och montera metallkonstruktioner och sedan utrusta oss med tusen olika verktyg. Det är sant att det finns oändligt många sådana projekt, men det finns också de som är överkomliga för vem som helst.

Till exempel, för att ha ett stort skrivbord, fullt med fack och format för att bilda ett "L" för att användas som en bekväm arbetsbänk, räcker det med tre billiga hyllor och lite annat. Läs vidare för att ta reda på mer.

via littlevws.blogspot.com

Advertisement
Tutorial via littlevws

Tutorial via littlevws

Du behöver möbler som alla är av kompatibel storlek. I projektet som vi rapporterar om här är dessa öppna IKEA-bokhyllor av samma linje: två är bredare, en smalare, men alla är av samma höjd och fabrikat.

Du börjar med att placera dem i de punkter där du vill att stödet från hyllan ska vara: de kommer bli "benen" på skrivbordet, så bestäm dig för om du vill placera dem alla på ena sidan av rummet, för ett jättelångt bord, eller skapa ett "L" som i fallet med detta exempel. Designen som genomförs av detta par är det andra alternativet, med den smalare hyllan i slutet som blir kvar i mitten av rummet.

Gå sedan vidare med att förbinda de tre möblerna med träskivor av lämpliga mått, för längd och bredd, som sätts ihop genom att skära, så att den övre kanten ligger plant med möbelytan. De kommer i själva verket att fungera som förstärkningsstöd som skrivbordsskivan vilar på.

Nu saknas bara bordsskivan, som kommer att vila på bokhyllorna och strukturen på de plankor som nyss nämnts.

Advertisement
Tutorial via littlevws

Tutorial via littlevws

Du kan välja en som är lite bredare, och till och med lägga till en list på några av profilerna. Och sedan gäller det att bokhyllornas fack med korgar, lådor och även dokumenthållare, böcker och allt du behöver ha nära till hands.

Du kan också gå längre och lägga till lådor där du kan. Kortfattat är grundstrukturen utgångspunkten att följa, men sedan anpassar du möbeln precis som du vill!

Ta en titt nedan för några varianter på temat att hämta inspiration från.

Tutorial via storyoffive.com

Tutorial via storyoffive.com

Tutorial via southernadoornmentsdecor.com

Tutorial via southernadoornmentsdecor.com

Tutorial via thecottagemarket.com

Tutorial via thecottagemarket.com

Som du ser finns det de som använder bara två eller till och med en hylla, ventuellt kombinerat med ett bord med bara två ben, eller helt enkelt utrustad med olika hyllor och behållare.

Skulle du vilja inreda med ett liknande projekt?

Advertisement