Dekorera huset med torkade blommor: 12 förtrollande idéer att inspireras av

av Hilda Maria Morgan

12 Oktober 2022

Dekorera huset med torkade blommor: 12 förtrollande idéer att inspireras av
Advertisement

Det är sant att färska blommor har extraordinära färger och dofter, och det är trevligt att använda dem för att dekorera husets olika rum, men det är lika sant att det bara är en fråga om dagar - ibland väldigt få - innan de förstörs och måste slängas. Det finns sätt att få dem att hålla längre, men det är onekligen så att redan när vi placerar dem i vasen, efter att ha plockat dem eller köpt dem eller fått dem i present, så lever de faktiskt inte längre.

Om det inte finns tid eller om du inte vill arrangera några nya blomsterarrangemang varje vecka, och du inte tycker om låtsasblommor, är det bästa alternativet säkert torkade blommor. Således kan du njuta året runt (och till och med flera år, ibland!) av en oändlig variation blommor, blad och till och med torkade frukter som behåller sina otroliga former och som har förtrollande nyanser.

Advertisement

Gå bara till någon blomsteraffär, eller välsorterad plantskola, eller surfa på nätet: du kommer att hitta massor av typer av inspiration och idéer, och du kommer att upptäcka att det finns en oändlighet av växter som lämpar sig perfekt för att dekorera hemmet när dess stjälkar har torkat. De har fantastiska former och är värda att utforskas.

Advertisement

Gröna grenar kan också kombineras med torkade blomställningar. Eukalyptus och Pampasgräs är omtyckta exempel.

Och sedan är bomullsblommorna, och utskurna och formade palmblad, också fantastiska tillskott till alla torkade blomsterarrangemang.

De är vackra i keramikvaser, men även i glas. Och i de senare kan du dekorera botten med sand, till och med färgad, eller med stenar och tusen andra idéer: det finns inget behov av vatten, så du kan låta fantasin flöda.

Advertisement

Vit keramik är vackert tillsammans med färgglada arrangemang...

...Men koppar lämpar sig också för dessa dekorationer!

Och då kan du till och med använda vissa köttätande växter, som alltid har extraordinära former.

Advertisement

Hortensior: de är bland de vackraste, och dessutom lätta att hitta, för att fylla sammansättningen med med torkade blommor. I själva verket, även om många typer av hortensia i själva verket inte bör berövas blomställningarna i slutet av sommaren, tenderar många att klippa dem ändå, kanske bara för att använda dem som dekorationer. De är "bekväma", för redan i slutet av augusti eller september är de faktiskt torra, så de kan tas och användas direkt, men det är alltid bäst att göra det med växter av familjen "quercifolia".

Hortensior, pampasgräs, palmblad: naturens färger och de olika arternas former vägleder oss till den bästa sammansättningen.

Advertisement

Inte bara i vaser: torkade blommor lämpar sig för många olika och kreativa dekorationer, även moderna. Det är till exempel snyggt att sticka in stjälkarna på en trästång som kan fungera som prydnad, bordsdekoration eller som till och med kan hängas på väggen.

Och när det gäller dekorationer inför ett speciellt tillfälle kan man skapa kedjor av torkade blommor som kan hängas från en höjd, för att skapa "gardiner" som bildar den perfekta bakgrunden till fotona.

Advertisement

Och varför inte hänga de torkade blomtrådarna från ett cirkulärt stöd? Det är en intressant och fascinerande omtolkning av vanliga girlanger.

Redo att dekorera ditt hem med torkade blomsterarrangemang?

Advertisement