12 exempel på vanliga föremål och möbler som blir extraordinära med rätt designidé

av Hilda Maria Morgan

02 September 2022

12 exempel på vanliga föremål och möbler som blir extraordinära med rätt designidé
Advertisement

När vi inreder våra hem vill vi ge en karaktär som speglar vår smak, och därför lägger vi grunden genom att välja färger och material som ramar in väggar och golv, och går sedan vidare till de största och viktigaste möblerna för att avsluta med de detaljer vi vill ha.

Men i varje steg av detta urval vågar vissa mer och tänker på mer okonventionella och kreativa designlösningar, som ombildar standardformerna för varje produkt på ett verkligt fantasifullt och konstnärligt sätt. Från bord till kaffekoppar, vi erbjuder dig några superkreativa idéer att hämta inspiration från.

Advertisement

Ett träbord som ser ut som en mycket lång tunga: att hålla möten i ett sådant rum skulle säkert göra jobbet roligare.

Advertisement

När du ser möbler gjorda av gamla musikinstrument är världen delad mellan de som ropar till förstörelse och de som är tysta. Men ofta, när det kommer till design, är de verkligen briljanta idéer!

Möbler i akryl, det här bordet ser ut som ett flyktigt spöke.

Pallar och bord som kan sättas ihop för att skapa ett större bord: de är pusselbitar!

Att hämta inspiration från konstutställningar är alltid fascinerande. Vad sägs om en sådan här spegel?

Advertisement

En sak är latte art i vilken kopp som helst, en annan är i en sån här, allt hopskrynklat.

Och hur idealiskt vore det inte att njuta av fikapausen i en fåtölj som är gjord precis som en kopp kaffe som häller ut sitt innehåll på golvet?

Advertisement

I allmänhet sätts säkerhetsnålarna på plaggen för att hålla ihop två flikar, men här är det den gigantiska nålen som blir ett stöd: en handdukshållare att köpa direkt!

För alla konstnärer och illustratörer skulle denna lampa gjord i form av en vässad penna vara en förtjusande idé. Men också för alla andra.

Advertisement

Även om bänkarna i form av öppna böcker och tidningar kanske inte längre är en nyhet, förblir de alltid av stor visuell effekt, särskilt när de är modellerade på ett realistiskt sätt!

Tror nu att någon på riktigt skapat en krokodil som dyker upp i heltäckningsmattan? Även det tråkigaste vardagsrummet skulle inte bli något annat än spännande!

Advertisement

Om du sedan ger dig in i världen av tillbehör för husdjur finns det ofta många oemotståndliga godsaker. Om du har en katt skulle den här kattkorgen vara super!

Har du någonsin köpt möbler med en superkreativ design?

Advertisement