Uttag och sladdar i sikte: 10 oemotståndliga knep för att kreativt dölja dem

av Hilda Maria Morgan

18 Oktober 2022

Uttag och sladdar i sikte: 10 oemotståndliga knep för att kreativt dölja dem
Advertisement

Med den enorma mängd elektroniska enheter som används varje dag i alla hem, finns det inget utrymme där du inte behöver hitta ett sätt att få strömsladdar ur vägen för att undvika att trampa på dem, eller bara för att de är inte helt maximalt att se på. Och att ofta lägga märke till många eluttag på väggen förstör också delvis den övergripande estetiken.

När det gäller sladdar är det dessutom ett mödosamt arbete att föra dem under golvet eller i väggarna vilket gör att man behöver spendera både tid och pengar, och som har den nackdelen att man då, vid byten eller arbete, också måste gå och fiska upp de gömda sladdarna under täcket eller i väggarna. Vilket gör möjligheten att lämna kablar (och kontakter) i sikte helt klart billigare och bekvämare. Men hur undviker man att de är så fula? Förvandla dem bara till inredningstillfällen, som i fallen nedan.

Sladden, ännu mer om den är färgglad, kan användas för att modellera ord som förblir som texter på väggen.

Advertisement

Och denna idé kan också utvecklas ytterligare, genom att se till att orden som bildas av sladden hamnar på tavlor som placerats på väggen just för detta syfte.

Bland de mest populära idéerna har vi sedan att rita ut den stiliserade silhuetten av någon stad med mörka sladdar, och sedan behöver du inga andra tavlor eller tryck på väggarna för att inreda rummet med en modern smak.

En annan billig och smakfull idé är att använda sladdarna som glödlamporna hänger från (särskilt de mycket stora), men istället för att lämna sladdarna i sikte, trä dem med träpärlor, som ett halsband. Det kommer att bli så mycket snyggare att se dessa färgglada girlanger som draperar taket!

En liknande lösning kan också användas för sladdar till golvlampor eller i vilket fall som helst sladdar som passerar på golvet. Det är fint även med träpärlor i olika storlekar!

Advertisement

Till sladdar som går upp på väggen, kanske från tv:n, lägg till många klistermärken eller låtsaslöv så att de ser ut som gröna grenar.

När det gäller kontakterna kan man ägna sig åt ett sökande efter ramar som har snygga former.

Advertisement

Eller släpp kreativiteten lös genom att måla eller rita söta dekorativa element, som kanske en mustasch under hålen, så att de ser ut som smileys!

Och för ett uttag som inte används för ofta, skulle du kunna fundera över en miniatyrdörr, som om det vore ingången till den hemliga bostaden för någon liten varelse som bor i huset.

Advertisement

Återigen, för uttag som finns på möbler eller runt köket är det alltid trevligt att förfina dem med en dörr.

Vilken är din favoritlösning?

Advertisement