Trasig spade? 11 idéer för att återvinna gamla verktyg för att originellt pynta i trädgården

av Hilda Maria Morgan

04 Augusti 2022

Trasig spade? 11 idéer för att återvinna gamla verktyg för att originellt pynta i trädgården
Advertisement

Alla som är vana vid att arbeta i trädgården kommer säkerligen att känna till en mängd olika arbetsredskap som spadar, skyfflar och liknande. De är robusta verktyg som hjälper oss att göra även mycket tunga jobb, men efter några år börjar de visa tecken på förbrukning, och det är inte ovanligt att du plötsligt står med en trasig spade i händerna medan du arbetade i jorden.

Ibland räcker det med att byta ut pinnanrna, men efter så många år av intensiv användning slits även metalldelen ut till slut eller blir oanvändbar. Detta är material som lätt kan slängas, men varför inte överväga att behålla dem och sedan förvandla dem till originella trädgårdsdekorationer? De ger en riktigt fin rustik touch! Ta en titt på idéerna nedan.

Advertisement

Det platta bladet med sin hals av metall kan bli en sorts hylla, en gång fixerad på en trästolpe: på var och en kan du placera en kruka med växter och blommor, och så får du en riktigt söt vertikal blomlåda.

Advertisement

Spade och höggaffel med samma handtag fixerade i ett staket och sedan dekorerade med krukor fulla av växter, en idé att efterlikna.

Och hur skulle det vara om spaden som planterats i marken med handtaget rakt uppåt blir stödet att montera en fågelholk på?

Många spadar att använda som brickor för fåglar, fyllda med mat för att göra dem till originella fågelmatare helt utan kostnad.

Med platta spadar, speciellt de med fyrkantig spets, kan du skapa välkomstdekorationer att placera vid ingågnen!

Advertisement

De med mycket fantasi kan kombinera de olika metalldelarna i olika trädgårdsredskap tillsammans för att skapa skulpturer som liknar olika djur, de blir vackra i mitten av rabatterna.

Varje spadblad blir kronblad av en jätteblomma som sticker ut i trädgården.

Advertisement

Även ett ensamt handtag kan användas till ett kreativt återvinningsarbete.

De blir söta detaljer till en trädgårdsfontän.

Advertisement

De kan radas upp efter varandra för att skapa ett litet vattenfall med vatten.

Och det finns de som också har tyckt att det var lämpligt att sätta in dem i dörrarna i en gör-det-själv-grind av metall.

Vilken idé tycker du om bäst?

Advertisement