11 överraskande idéer för att möblera genom att återvinna sängbottnar och madrasser

av Hilda Maria Morgan

14 Augusti 2022

11 överraskande idéer för att möblera genom att återvinna sängbottnar och madrasser
Advertisement

Om det är något som vi knappast kan tro att vi skulle kunna återställa om det är för skadat för att fortsätta användas så är det kanske sängbottnarna eller de som finns inuti resårmadrasserna. De är metallföremål som med tiden kan rostar lite, eller åtminstone förlorar de egenskaper som gör dem användbara för sitt primära syfte. Och i själva verket kan man inte återställa dem i den meningen att man fortsätter att använda dem på samma sätt som innan, men med lite fantasi blir de möbleringsattiraljer med en helt unik charm.

Stöd för att hänga upp föremål, fästa på väggen, men också uppdelande och dekorativa element i allmänhet: madrassernas gamla fjädrar och sängbottnar kan inreda med rustik eller grunge smak beroende på fall. Ta en titt på designfynden nedan.

Advertisement

En som fortfarande är i gott skick och inte är för stor, som till exempel barnsängar, kan målas om och fästas på väggen: den kan användas som stöd för vägglampor, ramar med mera.

Advertisement

En sängbotten i metall som hänger parallellt med taket lämpar sig för att bli ett stöd för att hänga kläder på tork med galgar. Utan att stjäla utrymme på marken!

En annan idé för smårutat nät: en väggpanel till vilken alla föremål kan fästas med klädnypor och krokar!

Om de installeras omedelbart ovanför ett skrivbord blir de verkligt originella väggarrangörer, perfekta för dem som älskar en rustik stil.

Och genom att lägga till korgar till dem kan de utnyttjas på ännu fler sätt, även utomhus.

Advertisement

Nätet som hänger i taket kan också bli stödet för att hänga upp stekpannor i köket, eller kanske till och med porslinsmuggar.

Ett ljus i varje fjäder av en madrassbotten och en minnesvärd skiljevägg föds.

Advertisement

I stället för lampor, stora dekorativa kristaller: en inredning i shabby chics namn.

Och varför inte skapa en perfekt utomhusljuskrona att placera i ett uterum?

Advertisement

Det finns de som också använder dem på verandor: de skulle verkligen vara det iögonfallande föremålet som väcker uppmärksamhet.

Även inlindade i ljusslingor och hängande under sängen blir de ett fantasifullt alternativ till den vanliga ljuskronan.

Skulle du vilja återvinna gamla sängbottnar och madrasser på dessa sätt?

Advertisement