Kärlekshandtag: 4 övningar att göra även hemma för att få dem att försvinna

av Hilda Maria Morgan

03 Augusti 2022

Kärlekshandtag: 4 övningar att göra även hemma för att få dem att försvinna
Advertisement

Den där fettansamlingen som ansamlas på höfterna, strax ovanför höftbenet, och som ofta framhävs av vissa typer av byxor eller kjolar kallas i folkmun ”kärlekshandtag”. Det händer verkligen oss alla att få dem, även de som inte verkar särskilt överviktiga, men det är ofta en källa till pinsamhet och är en av de första delarna som man vill bli av med.

För att göra detta är det dock nödvändigt att ha en bra kontinuitet i sin fysiska aktivitetsrutin: det är faktiskt absolut möjligt att eliminera dem, men du måste först ha förbränt det viscerala fettet, och framför allt måste du utföra en serie övningar som riktar sig mot bålens laterala delar för att påskynda hela processen. Vi anger några av dem nedan.

Advertisement
georgestroke/Reddit

georgestroke/Reddit

Sidolyft

Ta några vikter (du kan öka tyngde längs tidens gång, det bästa är att börja med lätta, även på ett halvt kilo) och placera dig med benen lite isär, med armarna längs sidorna. Spänn magmusklerna, börja sakta att höja armarna åt sidan, samtidigt, tills du får handlederna till axelhöjd, andas ut och för sedan tillbaka armarna till sidorna igen långsamt.

Om det är lättare för dig kan du till en början även jobba med en arm i taget, det viktiga är att du håller bålen helt rak.

Jumping Jack

För den här övningen behöver du inga vikter: du börjar stående, med benen ihop eller nästan ihop och armarna längs sidorna. Från den positionen trycker du ifrån med benen till ett hopp och samtidigt höjer armarna och förenar dem ovanför huvudet. Gå tillbaka till startpositionen igen genom att hoppa och upprepa sekvensen 10 gånger.

Advertisement

Ryggdragningar

Börja i stående position, håll en vikt i varje hand och för armarna framåt, rakt framför bålen. Luta bålen framåt med rak rygg och böj och höj armarna samtidigt så att armbågarna kommer precis ovanför din sluttande rygg. Sträck ut armarna igen framför dig med precisa rörelser. Det rekommenderas att göra minst 3 set med 20 rörelser.

Hugga ved

För denna övning kan du använda en medicinboll eller också en hantel som du håller stadigt med två händer.

Börja i stående position, med benen något isär. Håll bollen i händerna framför dig, lyft den sedan (håll den alltid med båda händerna) genom att höja armarna upp till höger, med en lätt rotation av bålen men utan att flytta fötterna. Nu måste du få bollen att göra en diagonal rörelse, få den att gå ner till vänster, mot utsidan av vänster knä: genom att få ner den med en flytande rörelse av hela kroppen, kommer du i själva verket att göra en knäböj. För tillbaka bollen till det övre högra hörnet, rotera med bålen och även lite med benen - vänster häl kommer att lyfta från marken, men inte tån.

Gör samma sak omvänt, 10 gånger för varje sida av kroppen.

Lycka till!

Advertisement