10 mycket originella blomlådor att göra med fantastiska kreativa återvinningsprojekt

av Hilda Maria Morgan

28 Juli 2022

10 mycket originella blomlådor att göra med fantastiska kreativa återvinningsprojekt
Advertisement

Planteringskärl är alltid ett fantastiskt ess i rockärmen för att dekorera vilken trädgård eller veranda som helst, eftersom de lägger till färg och vackert dekorerar dessa utrymmen. Redan de klassiska, tillsammans med färgglada blommor, kan vara spektakulära, och om vi sedan lägger till en touch av fantasi och kreativitet genom att göra dem originella med hjälp av återvunna föremål eller material, kommer våra blomlådor att bli verkliga konstverk.

Vi har samlat några fantastiska idéer för dig för att göra några spektakulära planteringskärl. Du skulle kunna anlägga en trädgård eller en veranda som vem som helst skulle bli avundsjuk på. Ta en titt nedan.

Advertisement

Plåtburkar är en klassiker inom kreativ återvinning. Att återanvända färgburkar som planteringskärl, kanske genom att lämna dem färgade med färg och sätta blommor i samma färg i dem, verkar vara en riktigt underbar idé.

Advertisement

Blomlådor av tegel, även dekorerade sådana, kan vara användbara för att göra väggar eller murar, där de behövs. De är alltså dekorativa och funktionella för det omgivande rummet och miljön.

Även en gammal trätrappa kan bli en väldigt speciell blomlåda, om du kombinerar den med superfärgglada blommor och krukor.

Ett riktigt excentriskt förslag är att förvandla gamla väskor till planteringskärl. Det verkar vara en bisarr idé men resultatet är riktigt snyggt och inte alls banalt.

Och varför kasta färgglada gummistövlar när du kan sätta några lika färgglada blommor i dem? "Wow"-effekten är garanterad.

Advertisement

En gammal stol, restaurerad och förvandlad till en planteringslåda, skulle kunna ge stor tillfredsställelse i utsmyckningen av en okonventionell men vacker trädgård.

Även med lastpallar kan du låta fantasin flöda genom att experimentera med kombinationer, former och djärva färger i skapandet av små trädgårdsmästerverk.

Advertisement

Har du någonsin föreställt dig att en ljuskrona skulle kunna förvandlas till en extraordinär blomlåda? Om du aldrig har tänkt på det, försök att omsätta denna idé i praktiken. Du kommer inte ångra dig.

Däck är en annan stor återanvändningsklassiker. Och många använder dem redan för att skapa planteringskärl. Men de har en så mångsidig och anpassningsbar form att du kan skapa vad som helst med dem som alltid blir väldigt originella. Att göra en koppformad blomlåda är till exempel riktigt enkelt och effektivt.

Advertisement

Även en skottkärra kan användas på tusen olika sätt. Genom att helt enkelt måla den i en fin ljus färg och plantera välmatchade blommor blir resultatet förtrollande.

Vilken idé föredrar du? Om du inte kan bestämma dig, försök att göra mer än en. Tusen andra utomordentligt fantasifulla idéer kommer att dyka upp.

Advertisement