7 vanliga objekt som har oväntade användningsområden, alla att upptäckas

av Hilda Maria Morgan

28 Juli 2022

7 vanliga objekt som har oväntade användningsområden, alla att upptäckas
Advertisement

Runt om i huset har vi många föremål som vi använder varje dag på samma sätt: vi frågar oss inte om det är rätt eller fel eftersom vi från tidig ålder har lärt oss att de fyller just den specifika funktionen. Men är vi verkligen medvetna om varför de är gjorda som de är? Och vet vi redan allt om de möjliga sätten att utnyttja egenskaperna hos varje vanligt använda verktyg och tillbehör?

De mindre fickorna på jeansen, hålet på sleven som vi använder för lång pasta, till och med hålen på häftapparaten: alla dessa detaljer har en anledning att existera som vi kanske ignorerar eller tillåter användningsområden som vi ännu inte har utnyttjat. Läs vidare för att ta reda på mer.

Advertisement
grandlewis/Reddit

grandlewis/Reddit

Ibland är såserna som åtföljer take-away-mat lagda i pappersmuggar som består av många veck. Varför inte vanliga plastmuggar? Det beror på att de faktiskt kan förvandlas till fat – tryck bara ut kanten så öppnas muggen.

Advertisement
Commons Wikimedia

Commons Wikimedia

Metallplattan på en häftapparat har flera små hål: du kan ändra deras position för att häfta arken på olika sätt! Faktum är att på det andra sättet viks metallspetsarna utåt, och används för små häften av papper som då blir lättare att ta loss. Kort sagt, för en tillfällig åtgärd, en som inte tvingar dig att använda specialtången när du ska separera papper eller göra fotokopior!

Har du någonsin sett att många ryggsäckar har en rombformad flik som vanligtvis är fastsydd på toppen, och att de även är utrustade med två små parallella avlånga hål: den används för att fästa föremål. Du kan föra snören eller små karbinhakar genom dessa springor och hänga fast skor, flaskor och vad du vill.

YangkeeZulu/Reddit

YangkeeZulu/Reddit

Varför har jeans en väldigt liten ficka inuti de vanliga? Ursprungligen användes den för att hålla klockor nära till hands - det var så cowboys använde dem. Vi hittar det fortfarande på de flesta jeans, och nu kan de användas till tändare, mynt, hårspännen och en mängd andra föremål.

pxhere.com

pxhere.com

Vi känner alla till Converse All Star, ett verkligt ikoniskt och tidlöst par skor. Har du någonsin märkt att de har två hål på insidan av ovandelen i mitten, ovanför sulan? Man tror att det är för att säkerställa bättre ventilation till fötterna, men i verkligheten verkar det som att de tjänar till att fixera snören, vilket gör att de passerar från insidan av själva skon, så att skorna kan sitta tätare runt foten.

Advertisement
NippyC/Reddit

NippyC/Reddit

Inte för att den föddes för det ändamålet, men handtaget på kastrullen har ett hål som gör att du kan placera slevarna så att de droppar ner i grytan själv.

raekline/Reddit

raekline/Reddit

Hur är det med hålet i mitten av sleven som används till lång pasta? Genom att fylla den med spagetti får du den mängd som är lämplig för en person, i genomsnitt.

Kände du redan till dessa alternativa användningsområden?

Advertisement