Bordsdekorationer med gamla lådor: 10 transformationer att hämta inspiration från för att inreda med kreativitet

av Hilda Maria Morgan

13 Augusti 2022

Bordsdekorationer med gamla lådor: 10 transformationer att hämta inspiration från för att inreda med kreativitet
Advertisement

Det kan hända att du måste göra dig av med en gammal möbel som vid det här laget är trasig, eller så kanske du bestämmer dig för att förvandla den till något helt annat, genom att beröva den vissa delar och modifiera andra. Därmed försvinner en möbel för att ge plats åt något nytt och originellt, och i processen återstår kanske några gamla lådor som inte längre har ett "hem".

Det finns många sätt att kreativt återvinna dem, och ett av de enklaste är att omvandla dem till bedårande bordsdekorationer, att använda under alla årstider, och kanske också användas som praktiska förvaringslådor och inte bara gör-det- dig själv dekorationer. Kolla in idéerna nedan för att hitta den som kan vara rätt för dig.

Advertisement

Ta några enkla glasburkar, fyll dem med blommor och lägg dem i lådan, speciellt om den är smal och lång. Et voilà, bordsdekorationen är färdig.

Advertisement

Istället för vaser med blommor kan du annars placera ljus, även de vackra på kvällarna när som helst på året. Beroende på säsong kan du att byta blad, blommor eller till och med frukter att placera runt dem.

Även en möbel med sina lådor fortfarande integrerade kan användas som en originell bordsdekoration i vintagestil.

Och förakta inte ens de minsta och mest kompakta lådorna: de kan bli helt bedårande blomkrukor.

En annan idé, som också är användbar för lådor av rått och obehandlat trä, är att skaffa krukor för suckulenter, med lite jord och sedan stenar för att täcka ytan för en vackrare effekt att skåda.

Advertisement

Med interna fack fungerar de smala lådorna som perfekt förvaring, inte bara bordsdekoration!

Även de kortare och bredare dekorerar vackert borden, speciellt de i vardagsrummet. Och för att ge något extra kan du lägga till träfötter.

Advertisement

... Eller kanske till och med av konstharts eller låtsasglas.

Vid behov kan burkarna som innehöll blommor bli bestickhållare: perfekt för en bufféfest.

Advertisement

Dessutom: tänk på lådan som en krukbehållare, fyll den med blomkrukor och det är allt. Perfekt för aromatiska örter att ha redo i köket.

Har du redan återvunnit gamla lådor på liknande sätt?

Advertisement