9 olika sätt att använda vanliga föremål för att göra ditt liv enklare

av Hilda Maria Morgan

17 Juli 2022

9 olika sätt att använda vanliga föremål för att göra ditt liv enklare
Advertisement

Det finns föremål som är en del av vår vardag och som vi inte använder tillräckligt korrekt eller som vi inte utnyttjar all deras verkliga potential av. En del av dem tenderar vi att slänga när de väl har använts, medan de fortfarande egentligen skulle kunna vara användbara till andra saker.

Det krävs bara lite mer ansträngning och reflektion för att hitta andra funktioner och användningsområden för föremål än det de är tänkta för. Vi skulle slänga mycket färre saker och därför värna om miljön. Och vi skulle kunna förenkla vårt liv i många praktiska aspekter som ibland gör det komplicerat.

Vill du ha några exempel? Nedan avslöjar vi några smarta knep för att använda eller återanvända vissa saker till fullo.

Advertisement

Genom att helt enkelt limma fast två klädnypor är det möjligt att lösa det irriterande problemet med att hörlurar får knutar och blir trassliga. Det är ett enkelt sätt att alltid ha hörlurarna i ordning utan att behöva slösa tid på att lösa upp knutar och reda ut härvor.

Advertisement

Du kan använda de gamla frottéstrumporna för att ersätta Swiffer-dukarna om du inte har några hemma eller helt enkelt om du vill spara pengar. Tydligen har frottén elektrostatiska egenskaper som attraherar och fångar upp damm lika bra som de berömda rengöringsdukarna.

De öglor på kjolar och byxor där bältet ska sättas in är mycket användbara för att fästa mycket praktiska yttre fickor för att ersätta axelväskor. Det är en användbar lösning att alltid kunna ha pengar, nycklar och telefon med sig utan att behöva bära en väska. Det med öglorna är ett knep, vanligtvis mycket använt för nyckelringar, men kan optimeras genom att ersättas med denna praktiska ficka som också blir en snygg accessoar.

Och visste du att du kan reparera en dragkedja med en gaffel? Detta är en mycket enkel metod som gör att du kan lösa det hatiska och frekventa problemet på några minuter. Sätt bara in dragkedjan i två spetsar på gaffeln, håll gaffel fixerad med något och sätt tillbaka ändarna på blixtlåset. Detta är lättare gjort än sagt.

Engångsbadmössorna för att skydda håret i duschen kan användas eller återanvändas som hygienbehållare för skor eller andra saker som ska packas.

Advertisement

De tomma behållarna för våtservetterna är en utmärkt lösning för att förvara personliga tillhörigheter på stranden. När paketet väl är stängt kommer ingen att misstänka att det kan innehålla värdesaker. Och det faktum att det är plast och förseglat kommer också att skydda föremålen från vatten, sand och salt.

Och vad sägs om att dela hushållspappersrullen i två delar? Det blir ett ekonomiskt och ekologiskt sätt att spara papper. Och det kan vara praktiskt om du har glömt att köpa toalettpapper eller om du behöver ha lite papper att bära runt i väskan.

Advertisement

De klassiska snabbmatsplastmuggarna som har ett perforerat lock för sugröret, kan även användas som behållare för en sallad när man är ute, under en lunchrast. Du kan stoppa din gaffel i sugrörshålet.

Och slutligen, varför använda isbehållare bara för att göra isbitar? Bland de tusentals andra idéerna att använda dem på är det briljant att göra oljetärningar med aromatiska örter eller grönsaker till sautén som redan är hackad. En idé som hjälper dig att spara tid, kanske för en improviserad lunch eller middag, eller vid andra tillfällen.

Så prova att experimentera fördelarna med dessa knep och hitta på andra. Kreativitet en stor resurs.

Advertisement