8 miniatyrträdgårdar med suckulenter som du kommer att finna helt oemotståndliga

av Hilda Maria Morgan

15 Juli 2022

Advertisement

Vackra och lättodlade, suckulenter lämpar sig perfekt för att skapa miniatyrträdgårdar, perfekta för att försköna utomhus men också som en originell presentidé. Dessutom kräver dessa små gröna mästerverk inga stora manuella färdigheter och kan göras med vardagsföremål, såsom durkslag eller fruktlådor, men även gamla stolar, trasiga vaser, ramar.

Det viktiga är att använda jord till suckulenta växter och eventuellt, där det är möjligt, lägga in ett substrat av grus för att undvika vattenstagnation. När det gäller sorterna, välj de som bäst passar till den typ av trädgård du vill skapa, med hänsyn till storlek, form, färger och sist men inte minst din personliga smak. Allt du behöver göra är att ta en titt på dessa 8 oemotståndliga idéer.

Advertisement

Har du en gammal träram? Kasta den inte, förvandla den till en vacker väggkruka. Lägg bara ett nät över ramen, sätt i jord, klipp ut nätet på några ställen och sätt in suckulenterna, växla de olika sorterna.

Advertisement

Även de stolar du inte längre använder lämpar sig för denna märkliga metamorfos. Du kan helt täcka sitsen med suckulenter och placera stolen i ett strategiskt hörn av trädgården. Detta kommer absolut inte att gå någon obemärkt förbi.

Har du en kreativ själ? Samla 2 lerkrukor, en större och en mindre. Fyll den stora krukan med vita stenar och montera den andra vasen på ytan. Få suckulenter att gro ur den mindre krukan som om de vore blommor.

Med en gammal trasig kruka kan du skapa en avgjort originell miniträdgård. Skaffa några små krukor, fyll dem med jord och sätt i suckulenterna. Placera burkarna inuti den trasiga krukan, växla dem.

thehappyhousie.porch.com

Trälådor är särskilt mångsidiga och du kan också använda dem för att skapa miniatyrträdgårdar. Fixera bara ett nät inuti och sätt in de valda suckulenterna i den, häng sedan lådan på väggen eller placera den i trädgården.

Advertisement

Vill du ha en miniträdgård att hänga på dörren? Skaffa ett tjugotal lerkrukor och fixera dem på en krans av ståltråd. Sätt in mossa och suckulenter i vissa krukor, blockera dem med nålar. Kransen är färdig.

gardentherapy.ca

Här är ett annat mycket mångsidigt material, lastpallar av trä. Skaffa en, måla den i din favoritfärg, lägg en mossmatta på den och sedan suckulenterna genom att fixera dem med lite varmt lim.

Advertisement

Från durkslag till härlig miniträdgård. Det krävs inte mycket: ett durkslag, en skräddarsydd bit nylon, jord och suckulenter. Fodra insidan av durkslaget med nylon genom att göra några små hål, tillsätt jorden och till sist plantorna. Du måste bara experimentera med dessa fantastiska idéer.

Advertisement