9 praktiska artiklar för att göra din vardag enklare

av Hilda Maria Morgan

21 Juli 2022

9 praktiska artiklar för att göra din vardag enklare
Advertisement

Det är sant att armmuskler ofta är den bästa lösningen för alla jobb eller rengöringsjobb du behöver utföra i hemmet, men de traditionella hjälpmedlen som undviker moderna tillbehör är inte alltid det mest bekväma eller effektiva. Ibland vet vi inte att vi kan ta till knep och prylar som lindrar trötthet, eliminerar irritationsmoment eller gör det roligare att ta hand om sysslor som i allmänhet inte alls är roliga.

Från föremål som kan tillverkas för hand till de som kan köpas kan vi dock förenkla vår vardag, hitta bara den produkt som verkligen är rätt för dig. Här är några mycket populära.

Advertisement
thatinventions.com

thatinventions.com

Hur trevligt är det att breda precis rätt mängd av ett krämigt lager smör på en bit bröd eller ett kex? Och samma sak gäller pålägg eller till och med honung som stelnar när det är kallt. Nåväl, någon har uppfunnit en smörkniv (som också är bra för andra livsmedel), som värms upp av handens värme och leder värmen till bladet, så att ta och sprida smöret kommer alltid att bli ett nöje.

Advertisement
Amazon

Amazon

Ett finger vilar löst mitt på sidorna för att hålla hela boken öppen: det är bekvämt när vi ska konsultera böcker i lugn och ro, men också om vi råkar ha dem öppna för att visa dem för andra. Och det räcker med ett enkelt ringformat sidstopp.

Amazon

Amazon

Hur svårt och mödosamt är det inte att rengöra alla mellanrum mellan tangenterna på en dator, fjärrkontroll eller miniräknare. Och kanske också fläktarna till luftkonditioneringen i bilen. Det finns dock formbar gummi i biologiskt nedbrytbara material, ofta behagligt doftande också!

Amazon

Amazon

Alla som måste ta piller varje dag vet hur lätt det är att glömma dem, ännu mer om de är olika att ta vid bestämda tider. Väckarklockorna på mobilen kan vara till hjälp, men en tablettbox med timer är också väldigt användbar!

Amazon

Amazon

En stor och mycket bekväm krok (karbinhake): jag känner inte till de som används till klättring men nu tillverkas de även som tillbehör till barnvagnar. De kan användas för att bära flera tunga påsar, men också för att hantera två koppel samtidigt, till exempel!

Advertisement
Tutorial via housingaforest.com

Tutorial via housingaforest.com

När du tvättar golvet och du är rädd för att smutsa ner sulorna på dina skor direkt kan du använda några knep: det enklaste är att vira gamla handdukar runt fötterna, och använda dem som skridskor. Eller så kan du göra dina egna skridskor, även genom att återvinna bitar av mikrofibermopp.

Inget slöseri: för att klämma ut hela tuben med tandkräm eller hudlotion, använd dig av en hårnål.

Advertisement

Ibland är det svårt att komma ihåg vad man behöver köpa eller vad som är fryst i frysen: så varför inte skriva listor som man kan uppdatera direkt på kylen? Du kan antingen använda whiteboardtavlor eller något annat stöd för att skriva, eller kanske måla en del (eller hela) kylen med färg med griffeltavla-effekt.

u/oremornayr/Reddit

u/oremornayr/Reddit

För den som aldrig snabbt lyckas förstå vilken som är kortsidan på lakanen: en etikett sparar tid och krångel!

Vilken är den bekvämaste uppfinningen du har stött på?

Advertisement