10 fantastiska idéer för att förvandla glasflaskor till underbara skapelser

av Hilda Maria Morgan

14 Juli 2022

10 fantastiska idéer för att förvandla glasflaskor till underbara skapelser
Advertisement

Glas är ett av de mest återvinningsbara och återanvändbara materialen som finns. Det är ett material som kan lösas upp samtidigt som det förblir detsamma och ger upphov till nya föremål från avfall. Samtidigt är det nästa oändligt återanvändbart på grund av dess kemiska och fysikaliska egenskaper.

I båda fallen undviks nyproduktion av råvaror som, även om de inte är förorenande, tar tusentals år att omhändertas för miljön. Och då sparas energi och spridningen av enorma mängder CO2 som är skadligt för planeten. Fördelen med att återanvända glasflaskor istället för att samla in dem för återvinning är att de är föremål så vackra och mångsidiga att de kan förvandlas till något annat med utmärkt resultat.

Titta på de många underbara idéer vi samlat nedan.

Advertisement

Såklart är den mest uppenbara men alltid mycket effektiva idén att förvandla flaskor till vaser. Det kan göras genom att låta dem vara som de är, kanske genom att välja sådana som är färgade. Eller så kan du dekorera eller måla dem, för att tillfredsställa din smak och inredningsbehov.

Advertisement

Och man kan också tänka sig att dekorera flaskorna och förvandla dem till magnifika ljusstakar.

Genom att infoga ljus och element med havstema inuti dem får du en fantastisk dekoration i den typiska kustnära stilen för fritidshus.

Att använda ikoniska flaskor som Jack Daniel’s och göra tvålflaskor av dem är för verkligt alternativa badrum och lägenheter.

Och med samma ikoniska flaskor kan du skapa magnifika lampor i popstil.

Advertisement

Men det ikoniska är en faktor som kännetecknar många andra kända varumärken. Den legendariska Coca Cola-flaskan är kanske det mest slående exemplet. Du kan skapa små lampor som kan fästas på väggen och mycket mer.

En ljuskrona gjord med färgade flaskor skulle kunna revolutionera estetiken i en interiör, som kanske var lite anonym. En idé som verkligen är värd att pröva.

Advertisement

De färgglada vindspelen, som kan göras med alla typer av material, kan också skapas med glasflaskor och är ett utmärkt sätt att försköna trädgårdar, balkonger och verandor.

Även för dekoration av exteriörer är väggarna av flaskor vackra. Spektakulära sådana kan skapas. Speciellt i dagsljus blir de ett ögongodis utan motstycke.

Advertisement

Slutligen kan ett genialt tips vara att placera några växter med hjälp av den nedre delen av flaskan som vas för vatten och den övre delen, med halsen upp och ner och insatt i vasen, för jord och växt. Med detta system kommer rötterna att hamna direkt i vattnet. Mer än en kreativ idé, är det ett mycket användbart trädgårdsknep och vi vet att gröna finger-tips alltid är väldigt populära.

Vid det här laget är frågan: vilken är din favoritskapelse som du skulle vilja kopiera på momangen? Det är bara att börja experimentera.

Advertisement