Slipsar, vilken passion: 11 extraordinära skapelser att efterlikna för att stilfullt återvinna dem

av Hilda Maria Morgan

08 Juli 2022

Slipsar, vilken passion: 11 extraordinära skapelser att efterlikna för att stilfullt återvinna dem
Advertisement

Har du någonsin tänkt på vilken en extraordinär resurs en slips kan vara? Oavsett om de är vintage eller nya och oanvända är de ett mycket användbart material, men med outtalad potential, för att skapa underverk. Att säga underverk är inte alls att överdriva eftersom det handlar om tyger, oftast väldigt dyrbara och i varje typ av färg och mönster, som vi lämnar helt nya i garderoben. Ja, eftersom slipsar nästan aldrig blir gamla eller slitna på grund av användningen av dem.

De stannar där inne och samlar damm, tills de går ur mode eller helt enkelt för att de köps för speciella tillfällen och sedan inte längre används. Med tanke på att det finns folk som bara bär slips på bröllop eller liknande så händer det väldigt ofta. Därmed förblir mycket färgglada och nya bitar av siden, kashmir, ull, linne eller bomull välbevarade samtidigt som de skulle kunna användas till tusen olika skapelser.

Med hjälp av lapptäckstekniken kan slipsar verkligen förvandlas till vad som helst, särskilt i händerna på dem med skräddarskicklighet. Och även utan stora kunskaper med nål och tråd, genom att följa rätt anvisningar, är det möjligt att göra många saker. Kläder, modeaccessoarer, inredningstillbehör av alla dess slag och former väntar bara på att bli skapade. Vi har samlat den hetaste inspirationen för dig för att återanvända slipsar. Ta en titt nedan!

Advertisement

Färgglada och raffinerade kuddar för alla typer av miljöer är en första kreativ utgångspunkt för att ta upp slipsarna i handen och börja jobba.

Advertisement

Siden- och kashmirrosor är väldigt eleganta och originella alternativ till riktiga blommor eller låtsasblommor som är lite kitschiga. En nypa skicklighet och mycket fantasi hjälper dig att förverkliga dem.

Klädsel på ett speciellt och elegant sätt för sittpuffar, stolar, fåtöljer eller annat, kan vara enkelt och roligt.

Och varför inte skapa dukar, bordstabletter, mittstycken och löpare? Att visa upp dem efter att ha skapat dem ger riktigt stor tillfredsställelse.

Förutom att sammanfoga dem vertikalt eller horisontellt, är en annan teknik för att utnyttja skönheten i färgerna och mönstren på slipsarna att väva samman dem. Du skulle till exempel kunna göra vackra täcken med dem.

Advertisement

Till modet. Det går inte låta bli att tänka på att använda slipsar för att skapa en lång kjol med tusen färger. Lite zigenskt och sjuttiotalsstil, denna kjol går säkerligen inte obemärkt förbi.

För en kort kjol i bon ton 60-talsstil kan du sammanfoga slipsarna horisontellt genom att matcha dem kromatiskt så att helheten blir mer sober och lägga till några knappar eller andra detaljer i samma färg.

Advertisement

Med klänningar kan du verkligen göra vad som helst. Oavsett om de är långa eller korta får de som skapas med slipsar alltid en bohemisk touch som gör dem unika.

Vill vi prata om väskor och tygpåsar? De kan vara mångfärgade, monokromatiska, små, stora, fräcka eller mer raffinerade. Det finns ingen gräns för kreativiteten.

Advertisement

Ett annat användbart tips är att göra pannband och andra håraccessoarer. De kan göras genom att sy och limma. Men du kan också helt enkelt ta en slips och knyta den i håret som ett 60-tals pannband. Resultaten är i alla fall enastående.

Slutligen, bland de möjliga tillbehören att skapa, kan även smycken noteras. Halsband och armband i olika former och färger kommer att ge din look en originell touch.

Så vad väntar du på? Blanda färger och mönster med den kreativa återanvändningen av slipsar. Du kommer inte längre att veta hur du tidigare klarade dig utan dem.

Advertisement