10 fantastiska kreativa förslag för återvinning av plastlock

av Hilda Maria Morgan

10 Juli 2022

10 fantastiska kreativa förslag för återvinning av plastlock
Advertisement

Nu står det klart för alla att återvinning av plast är bra för miljön. Men det är kanske få som vet hur användbart det är i synnerhet att återvinna plastlock. Deras produktion innebär en betydande energiförbrukning. Och de produceras faktiskt i ofattbara mängder. Så varför inte återanvända dem?

Genom att vara ett litet föremål, med en rund form och existerande i alla färger, lämpar sig ett plastlock att vara en del av vilken typ av skapelse som helst. Du kan skapa användbara vardagsföremål eller använda dem för konstnärliga skapelser, försköna, dekorera. Mosaiker och installationer av alla de slag kan vara spännande verk för konstnärer och amatörer eller mycket underhållande till exempel för barn att göra. Här är några roliga idéer att genomföra.

Advertisement

Genom att limma ihop locken, efter speciella mönster och arrangemang, är det möjligt att skapa vilken typ av behållare som helst i vilken form och storlek som helst. En färgglad låda till leksakerna kan vara ett exempel.

Advertisement

Att fylla bokstäver eller andra dekorativa element med lock, kanske till fest, kan vara en vinnande idé. Det är en utmärkt lösning för att komma över till exempel bristen på dekorationer i vissa specifika färger som kan vara svåra att hitta.

Och varför inte bygga en väckarklocka med plastlock? Med lite fingerfärdighet och rätt tips är det inte alls särskilt svårt.

Att utföra kreativa barnpyssel med färgglada plastlock är enkelt och roligt. Med papp, lock, lim och färg kan du, intuitivt, skapa många fantastiska djur. Och för att göra det till en ännu mer stimulerande aktivitet kan du till exempel välja att göra spelkort till ett memory. Genom att kombinera lek och kreativitet lär barnen vikten av återvinning samtidigt som de har roligt.

Lampor skapade genom att limma fast locken på stöd av olika former eller dekorera gamla lampor som ska förnyas, skulle kunna bli förtrollande och mycket originella.

Advertisement

På samma sätt kan blomlådor och blomkrukor prydas vackert genom att fästa lock av alla dess slag, färger och storlekar.

Och för professionella konstnärer (men även amatörer) innebär att ge liv åt mosaiker med plastlock att göra konst, på ett hållbart sätt, med möjlighet att nå mycket höga nivåer, skapa verk av extraordinär skönhet.

Advertisement

Hade du någonsin tänkt att plastlock skulle kunna användas för att göra bordstabletter, bordstabletter, underlägg och mattor av alla former, mönster och färger? Ja, detta är också möjligt.

En bisarr men användbar idé kan vara att bygga en palett, klippa ut en kartongmall och klistra de färgglada locken på den för att kunna sätta tempera, akryl, akvarell eller någon annan typ av färg att måla där.

Advertisement

Och slutligen kan vi alltid använda våra lock för att skapa några roliga vindspel att hänga kanske i trädgården eller på verandan, för en glad och positiv miljö.

Vad väntar du på? Samla alla plastlock du kan och lycka till med skapandet!

Advertisement