5 kreativa idéer för läckra shabby chic-ljushållare

av Hilda Maria Morgan

09 Juli 2022

5 kreativa idéer för läckra shabby chic-ljushållare
Advertisement

Stilen shabby chic fortsätter att upprepas överallt och går aldrig ur modet. Den är mångsidig, elegant, romantiskt och kännetecknas av ljusa nyanser och enkla, ekologiska och billiga material. Av dessa skäl är den förmodligen väldigt populär och anpassar sig efter smaker, föremål, hemmiljöer och användningssituationer som skiljer sig mycket från varandra. Stilen blir ofta en medelpunkt i hus, trädgårdar, verandor, butiker, fester och speciella evenemang.

Och även i gör-det-själv-projekt och kreativ återvinning, tack vare de tekniker, färger och material som används, är det ett mycket vanligt val. Bland de föremål som kan med inspiration från denna stil finns ljusstakar och ljushållare, föremål som är mycket lämpade för att dekorera interiör och exteriör och perfekta för många användningstillfällen. De är till och med en bra presentidé. Här är 5 mycket enkla men effektiva tekniker för att skapa underbara ljusstakar.

Advertisement
Tutorial via interiorfrugalista.com

Tutorial via interiorfrugalista.com

Den höga och mässingsljusstaken är ett måste bland möbler av en viss typ och från vissa epoker, vilket ofta ger miljön en alltför klassisk och till och med dyster touch. Genom att måla den vit och kombinera den med ett ljus täckt med ett passande tyg för stilen blir resultatet förtjusande och typiskt shabby chic.

Advertisement
Tutorial via somethingturquoise.com

Tutorial via somethingturquoise.com

En mycket originell idé är att skapa ljusstakar med temuggar fästa på en träplatta för att hänga upp på väggen, som en lykta. För ett riktigt shabby resultat är det lämpligt att muggarna, vintage eller inte, är vita eller i ljusa nyanser och att träplattan målas vit och behandlas med decapè-teknik.

Tutorial via decorazione.cplfabbrika.com

Tutorial via decorazione.cplfabbrika.com

Ett föremål som ofta används för att skapa lyktor och ljushållare genom kreativt återvinnande med olika tekniker är glasburken. Att göra en shabby chic med vinyllim, limpistol, spets och band eller rep är väldigt enkelt. Genom att ge din fantasi fritt spelrum kan du skapa verkligt underbara, med minimala kostnader och mycket tillfredsställelse.

Tutorial via diybeautify.com

Tutorial via diybeautify.com

En mycket speciell idé gäller sedan skapandet av ljusstakar med hjälp av fötterna på trästolar. Genom att måla dem eller behandla dem med decapè blir resultatet exceptionellt.

Tutorial via shabbyartboutique.com

Tutorial via shabbyartboutique.com

Och slutligen, om du verkligen vill ha nöjet att skapa något helt från ingenting, är ett alternativ polymerlera, med vilken du kan göra många saker. Bland de många, några läckra vita koppformade ljushållare, att dekoreras efter eget tycke.

Detta är bara några av de tekniker och idéer som du kan omsätta i praktiken för att få vackra shabby chic-skapelser. Vi tänkte ge utrymme åt de enklaste eftersom det är de som ger friheten att experimentera. Och extraordinära saker uppstår ofta av enkelhet och experimenterande.

Advertisement