Kasta dem inte! 5 briljanta DIY-idéer för återvinning av kartonger

av Hilda Maria Morgan

07 Juli 2022

Kasta dem inte! 5 briljanta DIY-idéer för återvinning av kartonger
Advertisement

Om vi ​​inte slängde dem skulle våra hem förmodligen bokstavligen översvämmas av kartong. Små, stora, medelstora, de används för att förpacka föremål av alla dess slag, till och med möbler, apparater, leksaker. Den goda nyheten är att de är mycket mer hållbara än andra förpackningar, men det är verkligen synd att ständigt slänga dem i papperskorgen med tanke på deras enorma potential vad gäller kreativ återvinning.

Det finns de som återanvänder dem för att till och med göra DIY-bokhyllor och hyllor till (nästan) noll kostnad, de som förvandlar dem till mångsidiga förvaringsfack och de som genom att klippa ut några delar skapar fotoramar och originella djur till barn. Kort sagt, de kreativa idéerna är otaliga och mycket enkla att genomföra.

Advertisement

Från triviala kartonger till praktisk gör-det-själv-bokhylla, det är möjligt att göra och kräver inte mycket. Skaffa bara minst ett dussin kartonglådor, med tanke på att antalet varierar beroende på storleken på bokhyllan, och efter att ha placerat dem sida vid sida och ovanpå varandra sätts de ihop med speciella klämmor. Du kan lägga till fler våningar och avsluta jobbet med att måla den med ett lager av din favoritfärg.

Advertisement

Istället för att köpa färdiga förvaringslådor, spara pengar genom att återanvända de kartonger du redan har hemma. Du kan klä in dem med tyger med fängslande mönster, rep av jute, presentpapper, endast fantasin sätter gränser. Innan du börjar, skaffa en sax, en penna och limpistol - viktiga verktyg för att göra ett bra jobb.

Har du barn i huset? Förvandla kartonger till leksaksdjur. Klipp ut sidorna av lådan, rita valfria djur på dem, låt barnen måla dem med målarfärg och penslar, klipp sedan ut dem med sax.

Familjefoton bör hållas inom synhåll och vad är bättre än att sätta in dem i vackra ramar. Ta en bit kartong från en låda, rita en rektangel på den med en linjal, rita en mindre rektangel inuti den första, klipp ut den med en sax. Linda de olika sidorna av ramen som sålunda erhålls med färgglatt garn, limma sedan kanterna på fotot du tänker rama in på baksidan.

Om du har pennor, markörer, färgpennor utspridda över hela huset, kommer en praktisk förvaringslåda säkerligen att vara användbar, vilken kan hjälpa dig att hålla dem i ordning och dela upp dem efter typ.

Du kan göra det med 2 kartonger: från den första gör du hyllorna som du kommer att sätta in i den andra lådan, genom att fixera dem med självhäftande papperstejp. Täck allt med decoupageteknik, låt torka och lägg in färgpennorna. Lätt eller hur?

Advertisement