Återanvänd tygrester för att dekorera vackra färgglada kransar

av Hilda Maria Morgan

20 Juni 2022

Återanvänd tygrester för att dekorera vackra färgglada kransar
Advertisement

De runda kransarna som hängs på ytterdörren är en av de mest populära och utbredda traditionella dekorationerna över hela världen, och de kan personifieras på ett oändligt antal sätt. Från stödet till materialen som används för att skapa dem, kransar inspirerade av vilket tema som helst kan skapas: årstider, speciella helgdagar, viktiga händelser eller mer helt enkelt ögonblickets inspiration.

Bland de tusen sätt som du kan skapa din kran på finns ett som är superbilligt, enkelt och med garanterade resultat: det som involverar kreativ återvinning av tygrester. Du kan verkligen använda allt: du kan avsiktligt köpa lite filt eller återställa tygrester som blivit över från något sömnadsarbete. Men ingenting hindrar dig från att använda gamla kläder eller till och med tyger från något hushållslinne! Kolla in idéerna nedan.

Advertisement
Tutorial via creativelybeth.com

Tutorial via creativelybeth.com

Om du brukar jobba med filt kanske det finns några remsor kvar: håll dem åt sidan och när de räcker kan du knyta dem på en sy-cirkel av trä så får du en härligt väldigt färgglad krans. Den är så enkel och livlig att man vill gå och köpa filtbitar i alla färger för att göra en!

Advertisement

Samma teknik fungerar med alla tygrester: reducera gamla T-shirts eller blusar och alla andra plagg som annars skulle behöva slängas till remsor, och kör igång med knutarna runt ett cirkulärt stöd!

Alla stöd du vanligtvis använder för kransar lämpar sig för att dekoreras så här också: alltså cirklar med flera järntrådar, träcirklar, till och med de i polystyren duger. Och du kan också använda de som är gjorda av sammanflätade grenar som vanligtvis är fyllda med blad till julkransar.

Du kan också njuta av färgerna som används för att dekorera med tyget. Till exempel kan du använda tyger av olika material och nyanser, men som en gång kombinerat skapar en delikat kromatisk gradering, praktiskt taget ombre-effekten!

Eller så kan du använda tyger som alla är tryckta och dekorerade med svartvita mönster: även om de har olika tryck kommer det svart-vita att se till att de passar bra tillsammans.

Skulle du vilja göra kransar som dessa?

Advertisement