Gamla återvunna mjölkbehållare - dessa är perfekta för att dekorera i trädgården

av Hilda Maria Morgan

15 Juni 2022

Gamla återvunna mjölkbehållare - dessa är perfekta för att dekorera i trädgården
Advertisement

Att inreda trädgården låter dig ofta gå loss med kreativa återvinningsidéer, speciellt om dina gröna hörn är inrättade på ett sådant sätt att de rymmer detaljer med en rustik smak. Således återfår många gamla och oanvända föremål nytt liv om de används på ett originellt och konstnärligt sätt: detta är fallet med träfat, metallbaljor och till och med gamla galvaniserade mjölkbehållare.

De är föremål som antyder en svunnen tid - även om de inte helt har försvunnit ur cirkulation - och på grund av detta har de en riktigt förtrollande rustik charm. Med tanke på sin form, styrka och hållbarhet kan de utnyttjas på många olika sätt, såsom enkla dekorationer eller till och med trädgårdsmöbler. Kolla in idéerna nedan.

Advertisement

De gamla mjölkburkarna i galvaniserad metall är föremål som inte används ofta nuförtiden och därför behåller all charm från ett förr i tiden.

Advertisement

Även om de är väldigt vackra i sin naturliga färg, även om de är lite rostiga eller tidsmärkta, är det inte dumt att måla dem heller.

Ofta, om de används som planteringskärl, fungerar de faktiskt mer som ett stöd för någon skål placerad ovanpå... Men det finns också de som fyller dem med jord för att direkt plantera blommor och växter inuti. Det ända problemet är att säkerställa korrekt dränering.

Ofta, om de används som krukor, är de faktiskt mer ett stöd för någon skål placerad ovanpå... Men det finns också de som fyller dem med jord för att direkt plantera blommor och växter inuti. Det ända  problemet är att säkerställa korrekt dränering.

Dessa är tunga föremål av robust metall vilket gör dem dugliga att bära även tunga vikter. Därför kan de även utan problem användas som stöd för ett utomhussoffbord, genom att montera en trähylla ovanpå.

Advertisement

Och även då, varför inte måla allt i en enhetlig färg?

Eller gå loss med ränder som speglar dekorationen av någon klädsel i vardagsrummet.

Advertisement

De större och högre kan bli pallar, lägg bara till en sits väl fixerad ovanpå.

En fontän kan annars erhållas från en som man sedan kan placera mitt i trädgården.

Advertisement

Eller ställ en skål ovanpå där fåglarna kan dricka ifrån.

Precis som terrakotta-amforor eller gamla trätunnor är de perfekta för att skapa rabatter med blommor som hälls ut på marken.

Skulle du vilja inreda trädgården med en gammal mjölkbehållare?

Advertisement