Återvinn tonfiskburkar: många kreativa förslag för att förvandla dem till vackra föremål

av Hilda Maria Morgan

20 Juni 2022

Återvinn tonfiskburkar: många kreativa förslag för att förvandla dem till vackra föremål
Advertisement

Att säga att det inte finns några gränser för kreativiteten är att säga en stor sanning. Kreativitet är det enda vi behöver ha i stora mängder för att leva gott på denna planet och skydda den väl. Med vad som helst kan du skapa något annat som är vackrare och mer användbart, utan att behöva skapa skräp och avfall som förorenar och förgiftar vår jord. Skulle du till exempel någonsin tänka att även tonfiskburkar skulle kunna bli användbara och fina föremål? Aluminiumet som burkarna är gjorda av är ett av de mest förorenande och skadliga materialen för vårt ekosystem. Det är desto större anledning att välja att återvinna eller återanvända dem.

Så här följer några fantasifulla och enkla idéer för att skapa användbara och objektivt vackra föremål från enkla tonfiskburkar.

Advertisement

Vad sägs om ett smyckeskrin med hoplimmade askar? Limma ihop dem bara, enligt den mängd och ordning du föredrar, kanske runt en central stav fäst på en bas som fungerar som ett stöd och som gör att du kan bilda en spiral.

Advertisement

Målade med de färger du föredrar kan de sedan bli vackra ramar för bilder eller foton. Även här finns det ingen gräns för skapandets möjligheter och metoder. Låt fantasin flöda efter din smak och stilen i ditt hem. Du kommer att förvånas över vad du kan göra.

Efter behovet av komfort kan man sedan tänka sig att använda lådorna som avskiljare och organizers inuti lådor för att hålla ordning.

Att dekorera lådorna och limma ihop dem för att skapa en pennhållare eller skrivbordsarrangör är en annan bra idé.

Att klä in burkarna med klädnypor och plantera groddar är ett "grönt" knep för att dekorera ditt hem, din veranda eller trädgård med "låg kostnad och hög avkastning".

Advertisement

Och med lådorna går det även att skapa tusen söta olika ljushållare. Det är kanske idén som verkar mest självklar och intuitiv. Men försök göra dem och häpna över vad resultatet kan ge.

Med lite stoppning, tyg, filt och färgade beslag kan du göra väldigt originella nåldynor.

Advertisement

Genom att hänga lådor, färgade eller dekorerade som man vill, med snöre på en träbit, går det att återskapa en mobil. Du kommer att få en underbar dekoration till din trädgård eller veranda.

Även när det gäller juldekorationerna kan tonfiskburkarna komma väl till pass. Försök att återskapa formen av en julgran genom att sätta ett ljus inuti var och en eller genom att sätta några ljus på den. "Wow"-effekten är garanterad.

Advertisement

Genom att snida plåtar och burkar i allmänhet kan du skapa lyktor och lampor i olika former och storlekar.

Och varför inte använda en liten burk för att göra en söt väckarklocka?

Nu är det din tur: utrusta dig med askar och fantasi så kommer du verkligen att kunna skapa underverk!

Advertisement