Vanliga föremål som får liv med enkla teckningar: upptäck den här konstnärens underhållande visioner

av Hilda Maria Morgan

18 Juni 2022

Vanliga föremål som får liv med enkla teckningar: upptäck den här konstnärens underhållande visioner
Advertisement

Han heter Javier Pérez, men på sociala nätverk kan du hitta honom som cintascotch, han är en sydamerikansk konstnär som arbetar som grafisk designer, producerar audiovisuellt innehåll och samarbetar med den digitala byrån "Cafeína" i Ecuador. Bland sina kunder stoltserar han med Samsung och Harvard Business Review, men vad är det som gör Javier Pérez så intressant? Bland verken som han marknadsför online har de mycket enkla teckningarna blivit kända genom vilka han interagerar med mycket vanliga föremål, de som används varje dag utan att man ens uppmärksammar dem.

Genom hans ögon fulla av kreativitet blir dessa vardagsprodukter en del av mycket fina illustrationer, med teckningar i 2D med enkla och väsentliga egenskaper som förvandlar objektet som placeras på arket till något oväntat. När han tittade på strömbrytarna såg han koalor, från en bok skapade han ett piano och en upprullad hund från en croissant. Hans motto är "Create every day, no matter your skills!" ("Skapa varje dag, oavsett vilken talang du har!") Nedan kan du se några av hans verk.

Advertisement

En doftande skalad croissant påminde honom om formen av en ihoprullad hund, och det räckte med att lägga croissanten på pappret och sedan teckna linjerna på den sovande valpen för att skapa en bedårande illustration.

Advertisement

Har du någonsin sett en basketkorg i en fingerborg? Det gjorde han, och sedan lade han till lite orange ull till bollen redo att kastas i korgen.

En bok med framsidan upplyft blir en flygel, komplett med en pianist från en annan tid.

En halv avokado med kärnan kvar i fruktköttet, uppochnedvänd: det blev den minimala reproduktionen av Munchs berömda serie målningar, Skriet.

Advertisement

Javier berättar att han har vunnit flera tävlingar för att skapa affischer, notiser, illustrationer och animerat innehåll. Det är just experimenten på Instagram som har gjort honom världsberömd, i inläggen där han kombinerar illustrationer med verkliga föremål. Hans avsikt är att ge människor en "paus från fotografins mättnad" i allmänhet.

Och vips så fick han samarbeta med Volkswagen, Cosmopolitan, 7UP, Samsung, National Geographic med mera.

Advertisement

"Mitt arbete är väldigt enkelt och minimalistiskt. Jag hoppas att du gillar det!", sa Javier Pérez. Du kan se vad han har på sin hemsida eller hans profiler på Instagram- och Facebook.

Gillar du dessa teckningar?

Advertisement