Gör din stil personlig med bekväma virkade väskor!

av Hilda Maria Morgan

24 Maj 2022

Gör din stil personlig med bekväma virkade väskor!
Advertisement

Man kan aldrig ha för många väskor: det är svårt att förneka en universell sanning som denna. Det är många som fångar vår uppmärksamhet när vi bläddrar igenom flödet på sociala medier, eller så kanske vi lägger märke till dem när vi promenerar på gatorna... Men man hittar inte alltid den som är den rätta för just dig. Det är alltid en fråga om personlig stil, och att tillgripa några DIY-skapelser är det enklaste sättet att på bästa sätt uttrycka sin smak.

Det finns många tekniker för att göra väskor att ha när man är på vift, och en av de lättaste att lära sig är kanske att virka: i de allra flesta fall involverar faktiskt projekten som behövs för att skapa tillbehör bearbetning av grundläggande stygn. Ta inspiration från idéerna nedan.

Tutorial via ravelry.com

Tutorial via ravelry.com

En väska som påminner om de för resor från förr, med en stel öppning som gör att du enkelt kan hitta vilket allt som finns inuti. Utsidan, handtagen och tillbehören är gjorda med enkla stygn, medan insidan är fodrad med ett vackert tyg i kontrasterande färg som kanske blir en trevlig färgglad överraskning när du öppnar väskan!

Advertisement
Tutorial via lulostitchco.com

Tutorial via lulostitchco.com

Om du däremot gillar en väska med mer sobra och geometriska linjer, som ser lite ut som många väldigt eleganta modeller från olika lyxiga modehus, kan du replikera dess former med en virk-kreation. Också i det här fallet är stygnen mycket enkla, för att inte distrahera från modellens renhet. Väskan är dock mjukare, en variant av tygväskorna som är väldigt användbara på sommaren. Dessutom är det en tjockare stickad med en tight väv som inte behöver ett innerfoder... Men det finns inget som hindrar dig från att lägga till ett.

Tutorial via stitching-together.com

Tutorial via stitching-together.com

Föredrar du tanken på en mer kompakt rund handväska? Det är en mer lekfull och rolig accessoar som passar till vardagslivet.

Tutorial via yourcrochet.com

Tutorial via yourcrochet.com

Längre och mjukare, detta är inte heller styvt av metall eller träelement och därför för att göra väskan robust är valet av ett mycket tjockt garn, nödvändigtvis arbetat med grundläggande stygn för att inte vara för tungt för ögat.

Man ser verkligen att den skulle kunna innehålla många föremål!

För att berika dina väskor med lite mer raffinerade detaljer kan du även överväga att använda andra material till handtagen än samma garn som används till resten av väskan. Läder, bambu, rep... Det finns så många möjliga val!

Advertisement
Tutorial via tlycblog.com

Tutorial via tlycblog.com

En liten men rymlig väska med en rund botten, som tycks åberopa sommarens lättsamhet, men kanske med mer intensiva och sammetslena färger blir den en modell för hela året!

Har du redan skapat virkade väskor?

Advertisement